Ierasta recepte – klasiskās pankūkas ar karamelizētiem bumbieriem... Bet, vai kādreiz esi izmēģinājis ar šiem augļiem pasniegt kartupeļu pankūkas? Pēc Esteres Bindres sacītā – tev jāizmēģina!
Nepieciešams:
- 5–6 vidēji kartupeļi;
- 1 ola;
- 3–4 ē. k. miltu;
- sāls (šķipsniņa);
- eļļa cepšanai;
- 2 bumbieri;
- 1 ē. k. sviesta;
- 1–2 ē. k. cukurs.
Pagatavošana:
Nomazgā, nomizo un sarīvē kartupeļus.
Pievieno vienu olu, 3-4 ē. k. miltus un šķipsniņu sāls.
Silda pannu, uzlej nedaudz eļļu un izcep pankūkas.
Karamelizētu bumbieru pagatavošanai nomazgā un nomizo divus bumbierus.
Sagriež tos sev vēlamā izmērā.
Uz citas pannas liek izkausētu sviestu un pieber 2 ē. k. cukuru.
Ļauj tam uz mazas uguns izkust un kļūt zeltainam.
Pievieno bumbierus un ļauj tiem pasutināties 8–10 min līdz tie kļūst mīksti.
Pasniedzot klāt labi iet arī kāds krējumiņš vai grieķu jogurtiņš.
Savukārt, ja vēlies izmēģināt vēl kādu interesantu recepti, tad skaties video ar Dr. Sirmā ideju ceptām pankūkām!

Foto: ekrānuzņēmumi no esterebindre/ Instagram
