Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Garšu simfonija – jaunās ražas sakņu dārzeņu un cūkgaļas krūtiņas ragū ar rudens āboliem

Publicitātes attēls

Publicitātes attēls

Silti, aromātiski un mājīgi sautējumi ir ideāls ēdiens vēsā rudens vakarā, kad gribas sasildīties un iepriecināt ģimeni ar garšīgu maltīti. To gatavošana ir arī lielisks veids, kā vienā sātīgā receptē apvienot sezonas sakņu dārzeņus, dažādas gaļas un pat augļus, radot bagātīgu garšu un vitamīnu kokteili. Turpinoties "Maxima Latvija" iniciatīvai "Latvijas rudens raža" vietējo audzētāju atbalstam, šefpavārs Lauris Aleksejevs ir sagatavojis recepti, kas ienes jaunas idejas klasiskā sakņu dārzeņu sautējuma gatavošanā, padarot to vēl gardāku.

Nepieciešams:

  • 1 gb saldais kartupelis;
  • 200 g seleriju sakne (vai pastinaka sakne);
  • ⁠200 g burkāni;
  • ⁠200 g kolrābji;
  • 100 g sīpoli;
  • ⁠200 g topinambūri;
  • 200 g mazie šampinjoni;
  • 200 g zaļie āboli ;
  • 500 g cūkgaļas krūtiņa;
  • ⁠200 g Chorizo desa;
  • 300 g siers maskarpone;
  • ⁠Iemīļotās garšvielas (piemēram, kartupeļu garšviela);
  • Svaigas timiāna lapiņas;
  • Eļļa cepšanai;
  • Sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Cūkgaļas krūtiņu bez ādas un chorizo desu sagriež gabaliņos, liek pannā, pievieno eļļu un apcep līdz gaļa ir apbrūnējusi;

2. Lielās šķēlēs un daiviņās sagriež sakņu dārzeņus (burkānus, kolrābjus, sīpolus, topinambūrus, selerijas sakni);

3. Pievieno apceptajai gaļai visus sagrieztos dārzeņus un nesagrieztus šampinjonus, un savu iecienīto garšvielu, piemēram, kartupeļu garšvielu;

4. Visu sautē ar vāku uz lēnas uguns vismaz 30 minūtes, pievienojot nedaudz ūdeni un sāli līdz gaļa un dārzeņi ir kļuvuši mīksti;

5. Kamēr viss sautējas, sarīvē ābolu un pievieno to sautējumam, visu kārtīgi apmaisa un turpina sautēt.

6. Pasniedz karstu ar maskarpones sieru un svaigām timiāna lapiņām.

Izmēģini arī:

Rudenīgs svētku ābolu pīrāgs – ar kanēļa smaržu un gaisīgu bezē

Rudens zupa tavai dvēselei – Sendijas Gabrielas Ozolas boršča recepte

Rudens gardums – kanēļa rullīši ar glazūru

Lauris Aleksejevs: Rudens ražas sakņu dārzeņu un cūkgaļas krūtiņas ragū ar rudens āboliem
Publicitātes attēls

Publicitātes attēls

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas