
alexskitchenbangers/Instagram
Ja vēlies pagatavot ko ātru, veselīgu un garšīgu, šī cajun vistas un rīsu bļoda būs īstā izvēle. Kraukšķīga vista pikantā garšvielu pārklājumā, mājās gatavoti "cajun" rīsi, svaigi salāti, apcepta kukurūza un čili majonēzes mērce – viss kopā veido sātīgu, bet vieglu maltīti, kas iederas gan pusdienās, gan vakariņās.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 75 g garo graudu rīsu
- 400 ml vistas buljona
- 2 vistas filejas (100 g katra)
- 10 g miltu
- 35 g kukurūzas pārslu, saspiestu
- 2 tējk. cajun garšvielu
- 1 tējk. kūpinātas paprikas
- ½ tējk. ķiploku un sīpolu granulu
- 40 g olu baltuma
- 60 g kukurūzas graudu
- 1 ēd.k. tomātu pastas
- 60 g salātu lapu
- 50 g marinētu kāpostu salātu
Pikantā majonēze:
- 50 g vieglās majonēzes
- 5 g sriracha mērces
- ¼ tējk. kūpinātas paprikas
- ¼ tējk. ķiploku granulu
- ½ ēd.k. citrona sulas
Pagatavošana:
- Rīsus vāra vistas buljonā, līdz tie gatavi, tad pievieno garšvielas un tomātu pastu.
- Vistas filejas apviļā miltos, olu baltumā un kukurūzas pārslās, pēc tam cep gaisavītnē vai krāsnī līdz zeltainam kraukšķim.
- Kukurūzu apcep pannā dažas minūtes, lai tā kļūst viegli apdegusi. Sajauc čili majonēzi.
- Bļodā liek salātus, pa virsu rīsus un vistas gabaliņus, pievieno kukurūzu un marinētos kāpostu salātus, pārlej ar pikanto mērci.
Lasi arī!

alexskitchenbangers/Instagram
Šī raksta tēmas
