
annapannalv/Instagram
Ķīniešu "sticky" jeb "lipīgā" vistiņa ir viens no tiem ēdieniem, kas regulāri ierindojas ēdienu piegādes topa augšgalā. Kraukšķīga garoziņa, saldskāba mērce, aromātiski zaļumi – viss kopā veido garšu sprādzienu, kuru grūti aizmirst. Laba ziņa – šo populāro ēdienu iespējams pagatavot arī mājās, un rezultāts garšos vēl labāk nekā restorānā. Ar šo recepti dalījusies ēdienu blogere Anaa Panna.
Sastāvdaļas:
- 500 g vistas filejas gabaliņos
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 2 olas
- 120 g miltu vai panko rīvmaizes
- 1 tējk. paprikas pulvera
- Šķipsna sāls
Mērcītei:'
- 2 ēd.k. sojas mērces
- 80 g medus
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. sezama sēklu
- 1 ēd.k. rīsu etiķa
- Pēc nepieciešamības nedaudz ūdens
Pagatavošana:
- Vistu nosusina, sagriež gabaliņos un apviļā kukurūzas cietē.
- Pārlej ar sakultām olām.
- Apviļā miltos ar sāli un papriku vai panko rīvmaizē.
- Cep pannā, līdz gabaliņi iegūst zeltaini kraukšķīgu garoziņu.
- Tajā pašā pannā uzvāra mērci no visām sastāvdaļām.
- Pievieno vistu un rūpīgi apviļā, lai tā pārklājas ar lipīgo, aromātisko mērci.
Pasniedz ar rīsiem un svaigiem zaļumiem.
Lasi arī!
Pikantā vistas pasta ar "Bufalo" mērci – sātīgas vakariņas 20 minūtēs

annapannalv/Instagram
Šī raksta tēmas