
alexskitchenbangers/Instagram
Kad vakaros gribas ko sildošu, pikantu un vienlaikus sātīgu, šī krēmīgā "Bufalo" vistas pasta ar sieru būs lieliska izvēle. Tā apvieno košo "Buffalo" mērces garšu ar vistas sulīgumu, krēmīga krēmsiera maigumu un siera vilinošo gaisīgumu. Rezultāts – ēdiens, kas noteikti iepriecinās gan ģimeni, gan draugus.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 130 g "rigatoni" pastas
- 250 g vistas filejas, sagrieztas mazos gabaliņos
- 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
- 1 tējk. ķiploku granulu
- 1 tējk. sīpolu granulu
- 1 tējk. kaltēta oregano
- Šķipsniņa sāls un piparu
- 1 tējk. sakapāta ķiploka
- ½ sarkanas paprikas, kubiņos
- ½ zaļas paprikas, kubiņos
- 1 mazs sīpols, kubiņos
- 50 ml "Bufalo" mērces
- 70 g liesa krēmsiera
- 2 kausiņi no pastas vārīšanas ūdens
- 2 ēd.k. beztauku grieķu jogurta (pēc izvēles)
- 50 g sarīvētas mocarellas
- 1 lociņš, sagriezts ripiņās
- 1 tējk. "Ranch" mērces
Pagatavošana:
- Uzkarsētā katlā izvāri pastu, atliec 2–3 kausiņus no vārāmā ūdens.
- Sajauc garšvielas un daļu no tām izmanto, lai apkaisītu vistas gabaliņus.
- Pannā apcep vistu apmēram 6 minūtes, pievieno ķiplokus un cep vēl pusminūti.
- Pievieno sīpolu un paprikas, apcep līdz mīksti.
- Pannā pievieno atlikušo garšvielu maisījumu, "Bufalo" mērci, krēmsieru un vienu kausiņu pastas ūdens. Maisot ļauj masai kļūt krēmīgai.
- Iemaisi jogurtu, vēl nedaudz pastas ūdens, un pievieno izvārīto pastu.
- Pārber ar mocarellu un turpini karsēt, līdz siers izkūst.
- Pasniedz bļodā, pārlejot ar "Ranch" mērces un jogurta maisījumu un pārkaisot ar lociņiem.
Šī pasta ir īpaši piemērota vēsiem rudens vakariem, kad gribas ko sātīgu un pikantu. Turklāt tā būs iecienīts ēdiens arī tiem, kas vēlas uzņemt vairāk olbaltumvielu – vienā porcijā ir gandrīz 50 grami.
Lasi arī!
Recepte: Krēmīgā pasta ar vistu un pikanto medu
Kraukšķīgā "cajun" vistas un rīsu bļoda – sātīgas pusdienas mazāk nekā 500 kalorijās

alexskitchenbangers/Instagram
