
Irbītes. Foto: ekrānšāviņš no 1188play
Šis noteikti būs īsts viesību vai kādu svētku vakariņu ēdiens – prasīs nedaudz pacietības, lai pagatavotu, bet rezultāts noteikti būs tā vērts. Ēdiens tika arī novērtēts raidījumā "Vakariņš ar savējiem".
Nepieciešams:
- 3kg liellopa langeta;
- 200-250 g lauku žāvēta speķa;
- 1 liels sīpols;
- 1 liels burkāns;
- 2 ēd.k. miltu ar kaudzi mērcei;
- sāls/pipari/eļļa;
- 1 ēdamkarote saldais krējums mērcei
Sāc ar gaļu. Ar asu nazi sagriez gaļu šķēlēs – šķērsām šķiedrām un ~0.4-0.5 cm platumā. Tad gaļu izklapē, lai ideālā variantā ir ļoti plāna, jo būs vieglāk satīt un nevajadzēs izmantot irbulīšus
Sagriez stienīšos sīpolus un speķi.
Ņem izklapētos gaļas gabalus un uz katra kārto sīpola un speķa stienīti. Katram gabaliņam pāri pārkaisi sāli un piparus.
Savel gaļu veltnītī no šaurākās malas uz platāko.
Cep eļļā sakarsētā pannā no abām pusēm, sākumā uz leju liec irbītes ar aizvērto maliņu uz leju, lai neatveras.
Liec katliņā sautēties uz lēnas uguns apmēram 1,5-2 h līdz ir īrbītes ir mīkstas.
Mērcītei nedaudz pievieno miltus un saldo krējumu.
Izmēģini arī šīs receptes:

Irbītes. Foto: ekrānšāviņš no 1188play