Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Krēmīgā pasta ar vistu un pikanto medu

alexskitchenbangers/Instagram

alexskitchenbangers/Instagram

Rudenī, kad vakari kļūst garāki un mājās gribas siltumu un mieru, īpaši iepriecina ēdieni, kas apvieno sātīgumu ar nelielu pikantumu. Šī recepte ir tieši tāda – sulīga cepeškrāsnī gatavota vista ar kūstošu mocarellu un saldmedus-asās mērces akcentu pasniegta ar krēmīgiem "tagliatelle". Ēdiens, kas piešķirs vakaram mājīgumu un sniegs patīkamu garšas piedzīvojumu.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 2 vistas filejas (ap 110 g katra)
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku granulu
  • ½ tējkarotes sīpolu granulu
  • sāls, pipari
  • 30 g medus
  • 1 tējkarote asās mērces
  • 130 g neapstrādātu "tagliatelle" makaronu
  • 1 kausiņš pastas ūdens
  • 1 baltais sīpols, smalki sagriezts
  • 1 tējkarote sakapātu ķiploku
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 100 ml vieglā saldā krējuma alternatīvas
  • 30 g rīvētas mocarellas
  • 3 g rīvēta parmezāna
  • svaigi pētersīļi dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
  2. Vistu ierīvē ar papriku, ķiploku un sīpolu granulām, kā arī sāli un pipariem. Cep 13 minūtes.
  3. Sajauc medu ar aso mērci.
  4. Vāra "tagliatelle" sālītā ūdenī pēc iepakojuma norādēm. Kad gatava, atstāj vienu kausiņu vārīšanas ūdens.
  5. Ar pusi no medus-asās mērces apsmērē vistu un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 2 minūtēm.
  6. Pannā apcep sīpolu līdz mīkstumam, pievieno ķiploku un cep vēl minūti.
  7. Iemaisa tomātu pastu, saldo krējumu un pievieno pastas ūdeni. Samazina karstumu un ļauj sabiezēt.
  8. Vistu pārkaisa ar mocarellu un turpina cept, līdz siers izkusis.
  9. Mērcei pievieno parmezānu un iemaisa gatavo pastu.
  10. Pasniedz pastu bļodās, virsū liek vistu, pārsmērē ar atlikušo medus mērci un pārkaisa ar pētersīļiem.

Rezultātā iegūsi sātīgu, bet vienlaikus vieglu ēdienu, kas apvieno saldo un aso garšu kontrastus. Īsta svētku sajūta arī ikdienas vakariņās!

Lasi arī!

Rudens saldums burciņā – burkānkūkas ievārījums

Kraukšķīgā "cajun" vistas un rīsu bļoda – sātīgas pusdienas mazāk nekā 500 kalorijās

Gardas pusdienas 20 minūtēs –tortilla ar halumi un aso medu

alexskitchenbangers/Instagram

alexskitchenbangers/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas