Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Liellopa filejas steiks ar dārzeņiem

Valters Pūce ir ne tikai mūziķis grupā "DaGamba", bet arī lielisks ēst gatavotājs. Vakariņās viņš piedāvā steiku ar dārzeņiem.

Nepieciešams:

  • 3 filejas gabali no liellopa gaļas;
  • 1kg jaunie kartupeļi;
  • 200g sparģeļi;
  • 5 ķiploka galviņas;
  • sviests;
  • timiāns;
  • eļļa;
  • grieķu bezpiedevu jogurts;
  • mazliet krējums;
  • sāls;
  • pipari;

Salāti: spinātu lapas, ķiršu tomāti, gurķīs, sēkliņu maisījums, olīveļļa, balzamiko

Pagatavošana:

Kartupeļiem – sagrieztus kartupeļus ieber bļodā un apmaisa ar sāli un pipariem. Tad visu izkārto uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep 200 grādu temperatūrā 30min

Sparģeļi – nogriež cietos galus, samaisa kopā ar eļļu, sāli, pipariem un kārto vienādā līnijā uz pannas pie kartupeļiem, kad no kartupeļu cepšanas brīža pagājušas 15 minūtes.

Visam klāt kārto vēl 4 ķiploka galvas, kas pārgrieztas uz pusēm

Mērce – grieķu bezpiedevu jogurtā tiek iespiesta iekšā ķiploka daiviņa (vai divas pēc vēlmēm). Pēc garšas sāls un mazliet krējums.

Salāti – sagriež tomātus, gurķus, ieliek spinātu lapas, ielej eļļu, balzamiko, pieber sēklu maisījumu un apmaisa.

Steiki: Svarīgi – pirms gatavošanas gaļai jāpastāv 20min istabas temperatūrā. Tad gaļas gabalus apmaisa ar eļļu, sāli un pipariem. Uzliek sildīties pannu, tai jābūt karstai. Uzliek gaļu un gaļu cep ik pa minūtei katru pusi. Kad notiek gaļas apgriešana, otru pusi iesmērē ar sviestu un saplacinātu ķiploku, paberzē ar timiānu. Šādi apgriež ik pa minūtei, visu atkārtojot.

Ja grib vidēji ceptu, tās ir 6 minūtes. Kad steiks uzcepts, jānoliek malā no pannas un mazliet jāatpūtina, pasniedz ar kartupeļiem, sparģeļiem, salātiem un mērci.

Pēc laba pamatēdiena vēl vari pagatavot kādu vieglu desertu:

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas