
herkuless_latvija/Instagram
Ja meklē vienkāršu, bet īpaši gardu saldo ēdienu, šis plūmju un ābolu deserts būs īstā izvēle! Tas ir ātri pagatavojams, viegls un lieliski iederēsies gan romantiskās vakariņās, gan kā neliels svētdienas našķis. Siltais augļu un kraukšķīgo drumstalu apvienojums garšo īpaši labi kopā ar saldējumu.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 6–7 lielas plūmes
- ½ ābola
- 9 tējk. cukura
- 75 g sviesta
- 5 ēd. k. Herkuless augstākā labuma kviešu miltu
- 3 tējk. riekstu maisījuma (vai tikai lazdu rieksti)
Pagatavošana:
- Plūmes un ābolu sagriež gabaliņos, liek divos karstumizturīgos trauciņos un katram uzber pa 2 tējk. cukura.
- Trauciņus liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep apmēram 20 minūtes.
- Tikmēr sajauc sviestu ar miltiem, atlikušo cukuru un riekstiem, līdz veidojas drupena masa.
- Uzber drumstalas daļēji ceptajiem augļiem un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm – līdz virspuse kļūst zeltaina un kraukšķīga.
Bauda siltu – īpaši gardi ar saldējumu vai krējumu.
Lasi arī!

herkuless_latvija/Instagram
Šī raksta tēmas
