Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Rudenīgs svētku ābolu pīrāgs – ar kanēļa smaržu un gaisīgu bezē

zanestrele/Instagram

zanestrele/Instagram

Kad aiz loga valda rudens, mājas kļūst siltākas ar svaigi ceptu pīrāgu smaržu. Šis ābolu pīrāgs ir īsts svētku gardums – kraukšķīga sviesta mīkla, sulīgi rīvēti āboli ar kanēli un virsū viegla bezē kārta, kas kūst mutē.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 3 olu dzeltenumi
  • ½ glāzes cukura
  • ½ tējk. cepampulvera
  • 2 glāzes miltu
  • 200 g sviesta

Ābolu pildījumam:

  • 4 āboli
  • šķipsniņa kanēļa
  • Bezē:
  • 3 olu baltumi
  • ½ glāzes cukura

Pagatavošana:

  1. Dzeltenumus, cukuru, cepampulveri un sviestu saputo, pievieno miltus un samīca mīklu. Trešdaļu liek saldētavā, pārējo izklāj cepamformā.
  2. Ābolus nomizo, sarīvē, apkaisa ar kanēli un izlīdzina virs mīklas.
  3. Baltumus saputo stingrās putās ar cukuru un pārklāj ābolus.
  4. No saldētavas izņemto mīklu sarīvē un pārkaisa pāri bezē.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 50 minūtes, līdz virskārta viegli apzeltē.

Lasi arī!
zanestrele/Instagram

zanestrele/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas