
zanestrele/Instagram
Kad aiz loga valda rudens, mājas kļūst siltākas ar svaigi ceptu pīrāgu smaržu. Šis ābolu pīrāgs ir īsts svētku gardums – kraukšķīga sviesta mīkla, sulīgi rīvēti āboli ar kanēli un virsū viegla bezē kārta, kas kūst mutē.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 3 olu dzeltenumi
- ½ glāzes cukura
- ½ tējk. cepampulvera
- 2 glāzes miltu
- 200 g sviesta
Ābolu pildījumam:
- 4 āboli
- šķipsniņa kanēļa
- Bezē:
- 3 olu baltumi
- ½ glāzes cukura
Pagatavošana:
- Dzeltenumus, cukuru, cepampulveri un sviestu saputo, pievieno miltus un samīca mīklu. Trešdaļu liek saldētavā, pārējo izklāj cepamformā.
- Ābolus nomizo, sarīvē, apkaisa ar kanēli un izlīdzina virs mīklas.
- Baltumus saputo stingrās putās ar cukuru un pārklāj ābolus.
- No saldētavas izņemto mīklu sarīvē un pārkaisa pāri bezē.
- Cep 180 °C temperatūrā apmēram 50 minūtes, līdz virskārta viegli apzeltē.
Lasi arī!

zanestrele/Instagram
Šī raksta tēmas
