Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Rudens gardums – kanēļa rullīši ar glazūru

inbloombakery_/Instagram

inbloombakery_/Instagram

Vai vari iedomāties rudens un ziemas vakaru bez svaigi ceptu kanēļa rullīšu smaržas? Šie mīkstie, saldie un viegli lipīgie gardumi ir kļuvuši par klasiku visā pasaulē. Tos gatavojot mājās, virtuvē piepildās silts aromāts, kas vilina gan lielus, gan mazus. Receptes burvība ir tajā, ka rullīši garšo tikpat labi gan karsti un svaigi no krāsns, gan nākamajā dienā, viegli uzsildīti.

Ja gribas iepriecināt sevi un ģimeni ar kādu īpašu našķi – šī ir īstā recepte.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 500 g kviešu miltu
  • 250 ml silta piena
  • 70 g cukura
  • 1 paciņa sausā rauga (7 g)
  • 1 ola
  • 80 g mīksta sviesta
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 100 g mīksta sviesta
  • 120 g brūnā cukura
  • 2 ēd. k. kanēļa

Glazūrai:

  • 100 g krēmsiera
  • 50 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana:

  1. Siltā pienā izšķīdini raugu un cukuru, ļauj nostāvēties 10 minūtes, lai raugs sāk darboties. Pievieno olu, sāli un mīkstu sviestu, pakāpeniski ieber miltus un mīci, līdz iegūta elastīga mīkla. Pārklāj ar dvieli un liec siltā vietā uz 1–1,5 stundām, līdz tā dubultojas.
  2. Sajauc mīkstu sviestu ar brūno cukuru un kanēli, lai iegūtu viendabīgu masu.
  3. Mīklu izrullē taisnstūra formā, vienmērīgi pārsmērē ar pildījumu. Sarullē ciešā rullī un sagriez 12 vienādos gabaliņos.
  4. Rullīšus liec ieziestā pannā ar nelielām atstarpēm, pārklāj un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C apmēram 25–30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  5. Kamēr rullīši vēl silti, sajauc krēmsieru ar sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pārsmērē rullīšus un pasniedz.

Gardi, smaržīgi un maigi kanēļa rullīši, kas garšo gluži kā no labākās kafejnīcas, bet ar pašu rokām cepti mājās. Tie ir lieliski piemēroti brokastīm, svētdienas pēcpusdienai vai brīžiem, kad vienkārši gribas kaut ko siltu un saldu.

Lasi arī!

Karstie salāti burkās uz ziemu – idejas un padomi ilgākai glabāšanai

Ābolu pankūku rullīši – bērnības garšu atgriešanās

Aromāta sprādziens bulciņā – kanēļmaizītes ar šokolādi un kafijas glazūru

inbloombakery_/Instagram

inbloombakery_/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas