
Foto: ChatGPT
Rudens ir īstais laiks, kad virtuvē ienāk burkānu saldums un sildošas garšvielas. Burkānkūkas ievārījums apvieno to visu vienā burciņā – sulīgi burkāni, citrusaugļu svaigums un kanēļa aromāts veido garšu, kas atgādina tikko ceptu kūku. Šis ievārījums lieliski papildina rudens un ziemas brokastis – tas garšos gan uz grauzdiņiem, gan pankūkām, gan kā deserts ar biezpienu vai jogurtu.
Sastāvdaļas (apmēram 4 burciņām):
- 1 kg burkānu
- 500 g cukura
- 2 apelsīni (sula un miziņa)
- 1 citrons (sula un miziņa)
- 1 tējk. malta kanēļa
- ½ tējk. maltu krustnagliņu
- ½ tējk. maltu kardamona (pēc vēlmes)
- 100 g valriekstu vai pekanriekstu, sasmalcināti
Pagatavošana:
- Nomizo un sarīvē burkānus. Liek katlā kopā ar apelsīnu un citrona sulu, pievieno sarīvētu citrusaugļu miziņu un pārber ar cukuru.
- Vāra uz vidējas uguns 30–40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti un masa sabiezē.
- Pievieno kanēli, krustnagliņas un kardamonu, turpina vārīt vēl 5–10 minūtes.
- Iemaisa sasmalcinātos riekstus.
- Karstu ievārījumu liek sterilizētās burciņās, cieši aizvāko un atdzesē.
Ja vēlies viendabīgāku konsistenci, ievārījumu vari sablendēt pirms riekstu pievienošanas. Šis rudens ievārījums lieliski iederēsies svētdienas brokastu galdā un noteikti sasildīs drēgnajās dienās.
Lasi arī!

Foto: ChatGPT
