
madara.martini/Instagram
Krēmīgas pastas cienītājiem šī recepte būs īsts atradums. "Ja tev garšo "mac & cheese", tad šis ir nākamais līmenis, Toskānas vista + "mac & cheese" vibes," raksta ēdienu blogere Madara Martīni, daloties ar recepti savā "Instagram" profilā.
Šī ir bagātīga un krēmīga pasta, kurā sulīgi vistas gabaliņi apvienojas ar sierīgu mērci un saulē kaltētu tomātu aromātu. Ēdiens ir vienlaikus sildošs un elegants – piemērots gan ikdienai, gan īpašākai maltītei.
Sastāvdaļas:
Vistai:
- 2 vistas filejas (sagrieztas ~1x1 cm gabaliņos)
- 1 tējk. saldās paprikas
- ½ tējk. sodas (mīkstumam)
- Šķipsniņa kaltētu ķiploku granulu
- Mazliet sāls, cukura un eļļas
Pastai:
- 250 g pastas
- 100 ml piena
- 100 g cieta rīvēta siera
- 8 saulē kaltēti tomāti
Pagatavošana:
- Marinē vistu. Sajauc vistas gabaliņus ar papriku, sodu, ķiploku granulām, sāli, šķipsniņu cukura un eļļu. Atstāj ievilkties 30 minūtes.
- Pagatavo pastu pēc instrukcijas līdz al dente.
- Katliņā uzsildi pienu, pievieno sieru un maisi, līdz tas izkūst. Pievieno sagrieztus saulē kaltētos tomātus.
- Apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini, pievieno pastu ar mērci un visu samaisi.
Rezultāts – sātīga Toskānas vistas pasta ar krēmīgu tekstūru un bagātīgu garšu.
Lasi arī!
Sāļā brokastu bļoda ar tunci un jogurtu – vienkārši un gardi
Garšu simfonija – jaunās ražas sakņu dārzeņu un cūkgaļas krūtiņas ragū ar rudens āboliem
Rudenīgs svētku ābolu pīrāgs – ar kanēļa smaržu un gaisīgu bezē

madara.martini/Instagram
