
madara.martini/Instagram
Rudenī, kad dārzi pilni ābolu un mājās gribas īpašu siltumu, vislabāk garšo vienkāršas, bet sirsnīgas receptes. Tieši tāds ir vecmāmiņas ābolu kēkss – gaisīgs, aromātisks un pilns ar kanēļa un ābolu smaržu. Tas ir gardums, kas ne tikai iepriecina garšas kārpiņas, bet arī piepilda māju ar mājīgu rudens sajūtu.
Ar recepti savā "Instagram" dalījusies ēdienu blogere Madara Martīni.
Sastāvdaļas:
- 5 olas
- 180 g cukura
- 260 g miltu
- 450 g ābolu (mazos gabaliņos)
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. kanēļa
- pūdercukurs dekoram
- sviests formas ieziešanai
Pagatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un kanēli.
- Masā iecilā sagrieztus ābolus.
- Sviestā ieziestā formā lej mīklu un cep 170° temperatūrā (bez ventilatora) aptuveni 40–50 minūtes, līdz kēkss kļūst zeltaini brūns un māju piepilda neatkārtojams aromāts.
- Pirms pasniegšanas viegli pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pasniedz vēl siltu – kopā ar tējas krūzi vai glāzi silta piena.
Šis ir tas kēkss, pie kura vienmēr gribas atgriezties. Un pats galvenais – tas prasa tikai dažas sastāvdaļas un mazliet pacietības. Rezultāts? Neatkārtojama bērnības garša uz šķīvja.
Lasi arī!
Uzkodas bez robežām – Našķoties Zane lauž dažādus ēdienreižu stereotipus
Laiks panašķoties: biezpiena kūka ar šokolādes pamatni
Rudenīgs svētku ābolu pīrāgs – ar kanēļa smaržu un gaisīgu bezē

madara.martini/Instagram
