
Foto: Pexels
Halovīns ir ideāls iemesls, lai ģimene kopā uzburtu ko radošu un nedaudz biedējošu virtuvē. Lieliskā ziņa – šim svētkiem nav jābūt tikai par konfektēm! Ar dažām vienkāršām idejām var pagatavot gan sāļus, gan saldus našķus, ko bērni palīdzēs gatavot ar prieku. Piedāvājam piecas pārbaudītas receptes, kas Halovīna vakaru padarīs īpašu.
1. Mumijas desiņās
Sastāvdaļas:
- mazas desiņas
- kārtainā mīkla
- kečups vai sinepes dekorēšanai
Pagatavošana:
- Mīklu sagriez šaurās sloksnēs un aptin ap desiņām, atstājot vietu "acīm".
- Cep 200 °C apmēram 10–12 minūtes, līdz mīkla zeltaina.
- Kad atdzisušas, ar kečupu vai sinepēm uzzīmē acis.
2. Zirnekļu mini picas
Sastāvdaļas:
- picas mīkla vai lavašs
- tomātu mērce, siers
- melnās olīvas
Pagatavošana:
- Uz mīklas kārto mērci un sieru. No olīvām veido "zirnekļus" – viena puse kā ķermenis, sagrieztas olīvu šķēlītes kā kājas.
- Cep 180 °C 10 minūtes, līdz siers izkusis.
3. Banānu spoki
Sastāvdaļas:
- banāni
- šokolāde
- kokteiļkociņi
Pagatavošana:
- Pārlauz banānu uz pusēm, iespraud kociņu un ar šokolādi uzzīmē acis un muti.
- Var pasniegt atdzesētus kā desertu vai uzkodu.
4. Raganu pirkstiņi
Sastāvdaļas:
- smilšu mīkla vai gatavie cepumi
- mandeles
- aveņu ievārījums
Pagatavošana:
- No mīklas izveido pirkstu formas cepumus, mandeli uzliec galā kā nagu.
- Cep 180 °C apmēram 10–12 minūtes.
- Kad atdzisuši, nedaudz apsmērē ar aveņu ievārījumu – efekts būs kā "asins pēdas".
5. Ābolu monstri
Sastāvdaļas:
- āboli
- mini zefīri
- zemenes
- zemesriekstu sviests vai šokolādes krēms
Pagatavošana:
- Ābolu sagriez šķēlēs un starp divām ieliec "zemeņu mēli" un zefīru "zobiņus".
- Lai turas kopā, izmanto krēmu vai sviestu.
- Krāsainais un jautrais deserts, noteikti izsauks smieklus.
Galdu vari papildināt ar mandarīnu "ķirbīšiem" – nomizo mandarīnus un centrā iespraud selerijas kātiņa gabaliņu. Izskatās iespaidīgi, bet pagatavošana prasa tikai pāris minūtes!
Halovīns virtuvē kopā ar bērniem ir lielisks veids, kā radoši pavadīt vakaru. Šie ēdieni ne tikai labi garšo, bet arī pārvērš gatavošanu par īstu piedzīvojumu – ar smiekliem, rotaļām un nelielu šausmu pieskaņu.
Lasi arī!
Lielisku garšu buķete – cepti griķi ar dārzeņiem un riekstiem
Šausmīgi laba uzkoda: biedējošā roka

Foto: Pexels
