Kad tu atver pesto burciņu, visu virtuvi piepilda patīkams bazilika, ķiploka un olīveļļas aromāts – taisni kā Itālijā. Taču, kā šo lielisko mērci pagatavot mājas apstākļos? Dr. Sirmais steidz palīgā un labprāt dalās ar niansēm, kas jāievēro pesto gatavojot. Atceries – visas sastāvdaļas vari atrast veikalā RIMI!
Dr. Sirmā padomi ceļā uz lielisku pesto:
- Svarīgs moments – nopirkt ciedru riekstus un viņus nedaudz apgrauzdēt – to var darīt gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.
- Pirmais solis ir pagatavot ķiploku eļļu – blenderī ber ķiplokus un tos aplej ar labu olīveļļu – visu sablendē.
- Apgrauzdētos riekstus sablendē kopā ar ķiploku eļļu.
- Nedaudz rūgtumam ir vērts pievienot citrona miziņu un tad jau seko baziliks.
- Pievieno olīveļļu un visu sablendē – gan līdz konsistencei, kas neatgādina pilnīgu putru.
- Pēc tam pievieno rīvētu cieto sieru, kas nostrādās kā pesto biezinātājs un visu samaisa ar blendera palīdzību.
- Tad jau pievieno sāli un piparus pēc garšas, un pesto gatavs!
Ja tev radās kāda neskaidrība par gatavošanas gaitu – skaties video!
Lasi arī:
Terijaki mērce mājas apstākļos – vienkārši, aromātiski un patiesi gardi
Rudens spēks šķīvī – lēcas ar gailenēm, zaļumiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Pixabay
Šī raksta tēmas
