
Publicitātes foto
Kūkas un kēksiņi tik ļoti piestāv Mātes dienai! Arī ziedi, bērna gatavoti apsveikumi un mīļas sarunas. Vecāku organizācijas Mammām un Tētiem vadītāja, Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa atklāj klasisko kēksiņu recepti, kas labi piestāvēs Mātes dienai, kā arī dalās citās idejās, kā pavadīt šo skaisto dienu.
"Ir tik neizsakāmi jauki, ja bērns mammai Mātes dienā uzdāvina kādu paša rokām gatavotu dāvanu! Tas nozīmē, ka viņš to ir plānojis, domājis par mammu, meklējis mirkli, kad, mammai neredzot, pārsteigumu sagatavot," teic Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa iedrošina mammas ar bērniem pārrunāt, kā vēlētos pavadīt Mātes dienu. "Mamma var aicināt bērnus kopā gatavot ēdienus svētku galdam, var izstāstīt, ka priecātos no bērna saņemt kādu pašgatavotu apsveikumu vai zīmējumu. Varbūt mamma vēlas ar ģimeni iziet pastaigā, ar citām mammām aiziet uz koncertu vai darīt ko citu, bet svarīgākais ir – nevis cerēt, ka ģimene uzminēs mammas vēlmes, bet gan savlaicīgi ģimenei tās izstāstīt."
Nepieciešams
Kēksiņiem:
- 2 olas;
- 250 ml kefīra;
- 125 ml neitrālas garšas eļļas;
- 200 g cukura;
- 400 g pašbriestošo miltu;
- Šķipsna sāls.
Krēmam:
- 200 g krēmsiera;
- 200 ml saldā krējuma;
- 1 tējk. citrona sulas;
- 60 g baltā cukura;
- Dekorācija pēc izvēles.
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru un šķipsnu sāls. Mīklai pievieno kefīru un eļļu, samaisa un pievieno izsijātus miltus. Mīklu pilda kēksiņu formās un cep 190 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes (līdz gatavi).
Saputo saldo krējumu ar cukuru un sajauc ar krēmsieru. Pievieno citrona sulu. Krēmu liek konditorejas maisā ar dekoratīvo uzgali un atdzesētiem kēksiņiem uzspiež krēma cepurītes. Dekorē pēc patikas.

Publicitātes foto