
foodfeelfree/Instagram
Skābu kāpostu zupa ir viena no tām receptēm, kas katlā ienes mājas sajūtu, siltumu un patīkamu ziemas aromātu. Tā ir sātīga, vienkārši pagatavojama un lieliski piemērota gan ikdienai, gan brīvdienu maltītēm. Piedāvājam pārbaudītu recepti, kas izdosies ikvienam.
Sastāvdaļas:
- 1,5 kg skābie kāposti
- pāris kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 0,5 kg kūpināta gaļa (piemēram, kūpināts cūkas cauraudzis)
- 2,5 l ūdens
- garšvielas pēc gaumes (pipari, lauru lapa, ķimenes, sāls pēc vajadzības)
Pagatavošana:
- Kūpināto gaļu sagriež gabaliņos un liek pannā vai katlā.
- Pievieno rīvētu burkānu, sakapātu sīpolu un garšvielas. Sacep līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pievieno skābos kāpostus un pielej ūdeni.
- Uzliek vāku un vāra aptuveni 1 stundu 30 minūtes.
- Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un turpina vārīt vēl 30 - 40 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi.
- Pirms pasniegšanas pievieno svaigus zaļumus.
Zupu vislabāk pasniegt ar skābu krējumu un svaigi grieztu rudzu maizi – tā garša būs īpaši bagātīga un mājīga.
Lasi arī!
Izdevīga recepte: Kristīnes Pāžes ķirbja krēma pasta
Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu
Franču klasika ar pārsteigumu – kraukšķīgi kruasāni ar krēma brulē pildījumu

foodfeelfree/Instagram
