
Publicitātes foto. Foto: Lidl
Franču klasika ar pārsteigumu – kraukšķīgi kruasāni, kas slēpj sevī samtainu krēma brulē pildījumu. Elegants deserts vai greznas brokastis!
Kad klasiskais creme brulee satiek kraukšķīgu kruasānu, rodas deserts, kas pārsteidz gan ar garšu, gan izskatu. Šī recepte ir kā radīta brīvdienu brokastīm vai īpašiem mirkļiem, kad gribas sevi palutināt. Izsmalcināts baudījums no "Lidl" – vienkārši pagatavojams, neaizmirstams rezultāts.
Nepieciešams 6 kruasāniem:
- 480 ml piena;
- kruasāni
- 100 g cukura;
- 1 iepakojums “Belbake” vaniļas cukura;
- 5 olu dzeltenumi;
- 30 g kukurūzas cietes;
- 28 g sviesta;
- šķipsna sāls;
- cukurs virskārtai.
Pagatavošana:
1. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem, bļodā liek tikai dzeltenumus.
2. Pievieno cukuru un kukurūzas cieti, kārtīgi sakuļ līdz gaišai masai.
3. Katliņā uzsilda pienu ar vaniļu un šķipsniņu sāls, līdz tas sāk tvaikot.
4. Karsto pienu lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu maisījumam.
5. Visu masu atliek katliņā un maisot vāra uz vidējas uguns, līdz krēms sabiezē.
6. Kad krēms ir gatavs, iemaisa sviestu, pārklāj ar pārtikas plēvi (lai neveidojas plēvīte) un atdzesē.
7. Atdzesēto krēmu liek konditorejas maisiņā.
8. Kruasāniem ar nazi vai koka iesmu izveido nelielu caurumiņu un iepilda vaniļas krēmu.
9. Uz pannas ber cukuru un izkausē to. Tad izkausēto cukuru uzmanīgi pārlej pāri kruasānam un atdzesē, lai izveidojas kraukšķīga cukura virskārta.

Publicitātes foto. Foto: Lidl
