Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Izdevīga recepte: Kristīnes Pāžes ķirbja krēma pasta

Mārtiņš Sirmais iesaka ar apelsīnu "nokaut" ķirbi

Kas ir slapjā gatavošana un kāpēc ķirbis jācep ar visu mizu? Šoreiz raidījumā "Vakariņas pa lēto" pie šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē viesojās mūziķe un grupas Kautkaili vokāliste Kristīne Pāže. Kopā ar šefpavāru viņa gatavos sātīgo un rudenīgo ķirbja krēma pastu, kuras pagatavošana ir ne tikai vienkārša, bet arī izdevīga – viena porcija izmaksā nedaudz vairāk nekā eiro.

Gatavojot maltīti, Kristīne pārsteigs Normundu ar noderīgu padomu – kā notīrīt sīpolu tā, lai tas nekairinātu acis. Savukārt Normunds dalīsies praktiskos ieteikumos, kā pareizi pagatavot ķirbi saglabājot tā tekstūru, un kā no tā pagatavot bezglutēna miltus.

Nepieciešams (4 personām):

  • 400 g pastas;
  • 1 sīpols;
  • 2 daivas ķiploka;
  • 50 g sviesta 82 %,
  • 450 g ķirbja;
  • 1 buljona kubiņš ar vistas garšu, Rimi;
  • 100 ml saldā krējuma 35 %, Rimi;
  • 50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi;
  • Šķipsna pētersīļu;
  • Olīveļļa un sviests cepšanai.

Pagatavošana:

Ķiploku un sīpolu sakapā, bet ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabalos. Katliņā uzsilda 0,5 l ūdens un tajā izšķīdina buljona kubiņu.

Atsevišķā katlā uzsilda eļļu un sviestu, nedaudz apcep sīpolu un ķiploku, pēc tam pievieno arī ķirbi.

Kad viss viegli apcepies, pievieno buljonu un uz nelielas uguns vāra, līdz ķirbis ir gatavs.

Pēc tam ķirbi sablendē un pievieno saldo krējumu. Iegūto krēmu liek sildīties uz mazas uguns, pievienojot garšvielas pēc izvēles. Tikmēr sarīvē sieru.

Kad tas izdarīts, lielā ūdens daudzumā liek vārīties pastu un gatavo to pēc norādēm uz iepakojuma.

Kad pasta gatava, nokāš lieko ūdeni un liek mērces katlā, pievienojot daļu sarīvētā siera un pētersīļus, pēc tam visu samaisa. Pasniedz, pārkaisot ar sieru un svaigiem pētersīļiem.

Kā šefpavārs Mārtiņš Sirmais gatavo ķirbi, skaties video!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas