Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ābolu rauša meistarklase: praktiski padomi gardam, sviestainam desertam

Ātrā recepte mutē kūstošam ābolu rausim

Atklāj, kā pagatavot patiesi sulīgu un aromātisku ābolu rausi, kurā sviests, vaniļa, safrāns un konjaks savijas gardā, mutē kūstošā kombinācijā. Šī Dr. Sirmā recepte soli pa solim parāda, kā panākt zeltainu mīklu, maigus ābolus un svaigu, viegli skābenu zemeņu–citrusu mērci, kas izceļ desertu līdz restorāna līmenim.

Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI)

  • Āboli;
  • Olas;
  • Sviests;
  • Cukurs;
  • Vaniņas pāksts;
  • Zemenes;
  • Safrāns;
  • Rauga mīkla;
  • Citrons;
  • Mandarīni;
  • Konjaks;

Pagatavošanas secība, lai rausis būtu sulīgs:

Sāc ar rūpīgu ābolu nomazgāšanu un to sagriešanu gabaliņos – pats galvenais – pielūko, lai pie ābola nepaliek kāds serdes gabaliņš vai sēkliņa.

Ābolus pirms likšanas pannā ir jāapber ar cukuru un jāļauj tiem nedaudz atsuloties. Neaizmirsti arī par citrona sulu – uzspied to uz āboliem un tie nepaliks brūni.

Uz pannas izkausē labi daudz sviestu – to nežēlo! Tieši sviests dos visīstāko ābolu rauša garšu.

Kamēr sviests kūst, āboliem pievieno safrānu un vaniļas pupiņas – gan safrāns, gan vaniļa rausim dos izcilu aromātu.

Ābolus uzber uz pannas ar izkausēto sviestu un ļauj, lai garšas un aromāti sasūcas.

Pa to laiku pievērsies mērcei – lai garša būtu interesantāka, saldētajām zemenēm pirms blendēšanas pievieno mandarīnu sulu, kā arī nedaudz cukura, visu sablendē.

Kad āboli sasūkuši sviesta un cukura garšu, laiks rauša kārtošanai – ābolus ieber cepamajā traukā, garšu izcelšanai pievieno nedaudz konjaka un pa virsu uzklāj izrullētu rauga mīklu, pārsmērē ar oliņu, ļauj nedaudz mīklai uzrūgt un cep!

Pasniedz ar jau iepriekš pagatavoto zemeņu mērci!

Ja tev radās kādi jautājumi par gatavošanas gaitu, skaties video!

Iedvesmojies arī no šīm Dr. Sirmā receptēm:

Mārtiņa Sirmā mīļākās kartupeļu pankūkas – tādas, kā cep viņa sieva

Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu

Lieliska grieķu marināde vistas šķiņķīšiem – tieši Mārtiņa Sirmā gaumē

Foto: Margarita Gudže

Foto: Margarita Gudže

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas