
Foto: mammaunanna/ Instagram
Vasaras dienas prasa vieglumu — arī desertos! Šī ātri pagatavojamā zemeņu biskvīta kūciņa ir tieši tas, kas vajadzīgs brīvdienu pēcpusdienai vai saldajām brokastīm. Tikai trīs sastāvdaļas, cepeškrāsns un 15 minūtes laika, un māju piepildīs silts, ogu salduma aromāts. Ar recepti Instagram dalījusies @mammaunanna!
Nepieciešams 20 cm formai:
- 2 saujas zemenes;
- 3 olas;
- 4 ēdam karotes "Smalkais muslis" ar zemenēm.
Pagatavošana:
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Pēc tam olu dzeltenumus sakuļ ar musli un lēnām iecilā saputotos baltumus.
Sagriež zemenes biezās ripās, izklāj uz kūkas formas tā lai nosedz visu pamatni. Pa virsu uzliek biskvīta mīklu un cep 180 grādos 10–15 min jeb līdz skaisti brūna virsiņa.
Kūku nesmādēs arī bērni.
Izmēģini arī:
Garda recepte: rabarberu, zemeņu un biezpiena rausis ar "Smalko musli"

Foto: mammaunanna/ Instagram
