
Foto: ChatGPT
Rudens ir bagāts ar sezonas dārzeņiem, un tieši tie ir lielisks pamats gan sātīgām, gan veselīgām vakariņām. Ne vienmēr nepieciešams stāvēt pie plīts vairākas stundas, lai uz galda nonāktu gards un sabalansēts ēdiens. Piedāvājam ātru recepti, kas būs gatava nepilnas pusstundas laikā un iepriecinās visu ģimeni.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 2 vistas filejas gabali (~300 g)
- 1 burkāns
- 1 cukīni
- 1 paprika
- 1 sīpols
- 200 ml saldā krējuma (vai augu krēmveida alternatīvas)
- 2 ēd.k. olīveļļas
- sāls, pipari, šķipsna timiāna vai oregano
- svaigi pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana:
- Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Uzkarsētā pannā ar olīveļļu ātri apcep vistas gabaliņus līdz tie iegūst zeltainu garoziņu.
- Pievieno sagrieztu sīpolu, burkānu, papriku un cukīni. Cep 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pielej saldo krējumu, pievieno garšvielas un sautē vēl 5–7 minūtes uz lēnas uguns.
- Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem pētersīļiem.
Šis ēdiens ir lielisks kompromiss starp vieglumu un sātīgumu – dārzeņi nodrošina vitamīnus un šķiedrvielas, bet vistas fileja piešķir olbaltumvielas. Turklāt to viegli var variēt, izmantojot citus rudens dārzeņus, piemēram, ķirbi vai brokoļus.
Lasi arī!
Cepts lasis ar dārzeņiem un citronu – veselīgas un gardas vakariņas
Krēmīgā ķirbju zupa ar ingveru — rudens vakaru mīļākā maltīte

Foto: ChatGPT
