
Foto: ChatGPT
Ja gribas ātri pagatavojamu ēdienu, kas noteikti garšos visai ģimenei, bekona kartupeļi ir īstā izvēle. Recepti var pielāgot pēc savas gaumes – pievienot dažādas garšvielas, sieru vai zaļumus. Galvenais – kraukšķīgais bekons un kartupeļu maigums veido ideālu kombināciju, kas vienmēr izdodas.
Sastāvdaļas:
- 1 kg nelieli kartupeļi (var izmantot jaunās vai cepamās šķirnes)
- 200 g bekona šķēlītes
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
- svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi vai lociņi)
- pēc izvēles – 100 g rīvēta siera (piemēram, Čedara vai Mocarellas)
Pagatavošana:
- Sagatavo kartupeļus. Nomazgā un sagriež uz pusēm (ja lielāki – četrās daļās).
- Sautē ķiploku. Pannā sakarsē olīveļļu un īsi apcep saspiestas ķiploka daiviņas, lai tās atdod aromātu.
- Cep kartupeļus. Pievieno kartupeļus un apcep 8–10 minūtes, līdz tie iegūst zeltainu garoziņu.
- Pievieno bekonu. Sagriez bekona šķēles gabaliņos, pievieno pannai un cep, līdz bekons kļūst kraukšķīgs un kartupeļi pilnībā gatavi.
- Garšo un papildini. Pievieno sāli, piparus, pārkaisi ar svaigiem zaļumiem. Ja vēlies īpaši sātīgi – pāri vēl karstiem kartupeļiem uzber rīvētu sieru un ļauj tam izkust.
Bekona kartupeļus vari pasniegt kā sātīgu pamatēdienu ar svaigiem salātiem vai kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem. Īpaši gardi tie garšo karsti, tikko no pannas.
Lasi arī!
Sātīgais "mac and cheese" ar tunci ģimenes vakariņām
Ātra un viegla rudens vakariņu recepte – krēmīgi sautēti dārzeņi ar vistas fileju

Foto: ChatGPT
