Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Brūninātā sviesta ābolkūka — kārdinoši sulīga un aromātiska!

the_bananadiaries/Instagram

the_bananadiaries/Instagram

Ja rudens smaržo pēc āboliem un kanēļa, tad šī brūninātā sviesta ābolkūka būs īsts baudījums gan svētdienas pēcpusdienai, gan svētku galdam. Tā apvieno klasiskās ābolu plātmaizes garšu ar mīkstas kūkas tekstūru un karameļīgu sviesta noti — rezultāts ir neticami gards un mājīgs.

Sastāvdaļas:

Ābolu pildījumam:

  • 3–4 vidēji āboli (skābenas šķirnes, piemēram, "Antonovka" vai "Cortland")
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 tējk. kanēļa
  • Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 1 tējk. citrona sulas

Mīklai:

  • 170 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 250 g kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sāls
  • 120 ml kefīra vai paniņu

Glazūrai:

  • 2 ēdk. brūnināta sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 1–2 ēdk. piena vai krējuma
  • Šķipsniņa kanēļa

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz vidējas uguns lēnām kausējiet sviestu, līdz tas sāk burbuļot un kļūst zeltaini brūns ar riekstu aromātu. Nepārkarsējiet! Kad sviests iegūst karameļīgu krāsu un smaržu, noņemiet no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist.
  2. Pannā izkausē sviesta, pievienojiet ābolus, brūno cukuru, kanēli, muskatriekstu un citrona sulu. Apcepiet 5–7 minūtes, līdz āboli kļūst mīksti un sīrupaini. Atdzesējiet.
  3. Bļodā saputojiet olas ar cukuru un vaniļu. Pievienojiet brūnināto sviestu un kefīru. Ieberiet miltus, cepamo pulveri un sāli, visu rūpīgi samaisiet līdz vienmērīgai konsistencei.
  4. Cepamo formu ieziež ar sviestu vai izklāj ar cepampapīru.
  5. Pusi mīklas lej formā, virsū liek ābolu pildījumu, tad pārklāj ar atlikušo mīklu.
  6. Cep 180° temperatūrā ~45–50 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina un vidus sauss, pārbaudot ar kociņu.

Brūnināto sviestu sajauc ar pūdercukuru, kanēli un pienu. Pārlej vēl siltai kūkai, lai glazūra iesūcas un piešķir maigu karameļīgu garšu.

Lasi arī!

Ātrais našķis Esteres Bindres gaumē – tartes ar auglīšiem no kārtainās mīklas

Gardums, kas kūst mutē – sulīgais karameļu ābolu pīrāgs

the_bananadiaries/Instagram

the_bananadiaries/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas