Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Cepts lasis ar dārzeņiem un citronu – veselīgas un gardas vakariņas

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Vakariņās ne vienmēr nepieciešami sarežģīti ēdieni – reizēm pietiek ar vienkāršām sastāvdaļām, lai pagatavotu ko patiesi gardu un veselīgu. Lasis ar krāsainiem dārzeņiem un citrona svaigumu ir ideāla izvēle, jo apvieno sātīgumu ar vieglumu. Šī recepte būs piemērota gan ģimenes maltītei, gan vakaram, kad gribas ko īpašu, bet ātri pagatavojamu.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 2 laša filejas gabaliņi (~150 g katrs)
  • 1 cukīni
  • 1 paprika
  • 1 burkāns
  • 1 citrons
  • olīveļļa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • svaigi zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Sagriež cukīni, papriku un burkānu plānās šķēlēs.
  2. Cepampannā liek dārzeņus, pārslaka ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus.
  3. Virs dārzeņiem kārto laša filejas gabaliņus, pārspiež tiem citrona sulu.
  4. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
  5. Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Šis ēdiens ir viegls, bet tajā pašā laikā sātīgs – lasis nodrošina organismu ar vērtīgām olbaltumvielām un omega-3 taukskābēm, bet dārzeņi piešķir krāsainību un nepieciešamos vitamīnus.

Lasi arī!

Recepte: Sildoša siera zupa rudenim

Krēmīgā ķirbju zupa ar ingveru — rudens vakaru mīļākā maltīte

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas