
Foto: ekrānuzņēmums no smalkaismuslis/Instagram
Smalcinātā mušļa uzņēmums "Smalkais muslis" šonedēļ paziņoja par darbības pārtraukšanu, taču uzņēmuma gardās receptes priecējušas daudzus vēderus.
Šis rausis apvieno visu, ko mīlam vasarā – svaigus rabarberus, sulīgas zemenes un krēmīgu biezpiena-jogurta pildījumu. Īpašu raksturu tam piešķir "Smalkais muslis", kas izmantots pamatnē, padarot šo desertu ne tikai garšīgu, bet arī nedaudz veselīgāku. Maigā salduma un skābenuma kombinācija, papildināta ar kraukšķīgām drumstalām, pārsteigs pat izlutinātākās garšas kārpiņas.
Nepieciešams (formas diametrs 30 cm):
Pamatnei:
- 200g Smalkais muslis;
- 200g miltu;
- 2 olas;
- 200g sviests;
- saldinātājs (receptē 6 pilieni).
Smalko musli sajauc kopā ar miltiem un pievieno sviestu - ieberž sviestu, lai viss sajaucas kopā
Olām pievieno saldinātāju, tad pievieno miltiem, samīca visu kopā līdz viendabīgai masai un klāj cepamajā formā. Liek cepties aptuveni 15 minūtēm uz 200 grādiem.
Pildījuma sastāvdaļas:
- 4 olas;
- 400g grieķu jogurts;
- 340g kulinārijas biezpiens;
- saldinātājs (receptē 8 pilieni);
- Rabarberi;
- Zemenes;
- 3 ē.k. Kukurūzas ciete.
Drumstalas:
- 3 ē.k cukurs;
- 3 ē.k milti;
- 100g sviests.
Izmēģini arī:
Šī laika aktuālākais gardums – rabarberu tiramisu
Zemeņu un matčas kēksiņi – ideāla garšu kombinācija!
Vegānā rabarberu un zemeņu drumstalmaize – novērtē pat Fredis

Foto: ekrānuzņēmums no smalkaismuslis/Instagram