Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ideja ātrām pusdienām – krēmīga vistas un brokoļu pasta

Debešķīga recepte: pasta ar garnelēm

Vai meklē vienkāršu, ātri pagatavojamu un krēmīgu ēdienu visu ģimeni? Šī vistas un brokoļu pasta ir perfekta izvēle! Tā apvieno sulīgu vistu, svaigus brokoļus un krēmīgu mērci, ko visi novērtēs. Pagatavošana ir viegla, un rezultāts – garšīgs un sātīgs ēdiens, kas iederēsies gan ikdienas vakariņās, gan svētku galdā.

Nepieciešams:

  • 340 g rigatoni vai cita pasta;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 vistas krūtiņas, kubiņos sagrieztas;
  • 2 glāzes brokoļu ziediņu;
  • 4 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas;
  • 1 ½ glāzes saldā krējuma;
  • ½ glāzes rīvēta Parmas siera;
  • ½ glāzes vistas buljona;
  • 1 tējkarote itāļu garšvielu maisījuma;
  • Sāls un pipari pēc garšas;
  • Svaigs pētersīlis, sakapāts (pēc izvēles, dekorēšanai).

Pagatavošana:

Lielā katlā uzvāra sālītu ūdeni. Gatavo rigatoni pēc iepakojuma norādījumiem līdz al dente. Pēdējās 2 minūtes pievieno brokoļus. Notecina un noliek malā.

Lielā pannā uz vidēji augstas liesmas uzkarsē olīveļļu. Pievieno vistas kubiņus, apber ar sāli, pipariem un itāļu garšvielām. Cep 6–8 minūtes, ik pa laikam maisot, līdz vistas gabaliņi zeltaini brūni un pilnībā izcepti. Izņem no pannas un noliek malā.

Tajā pašā pannā pievieno sakapātus ķiplokus un cep aptuveni 30 sekundes, līdz izdalās aromāts.

Samazina liesmu līdz vidējai, pievieno vistas buljonu un saldo krējumu. Labi samaisa un uz lēnas uguns vāra 3–4 minūtes, līdz mērce nedaudz sabiezē.

Iemaisa rīvēto Parmas sieru un turpina maisīt, līdz mērce kļūst krēmīga un gluda.

Ieber pannā vārīto pastu, brokoļus un vistu. Labi samaisa, lai viss pārklājas ar mērci. Pēc garšas pielāgo ar sāli un pipariem.

Pēc izvēles pārkaisa ar svaigi sakapātu pētersīli. Pasniedz karstu un krēmīgu!

Izmēģini arī:

Ātrie vistas un tomātu salāti ar kraukšķīgiem grauzdiņiem – gatavi 10 minūtēs!

Sabalansētas pusdienas 10 minūtēs – lasis ar olu nūdelēm

Tomātu karpačo – vasaras garša Tavā šķīvī

Foto: ekrānuzņēmums no recipestall/ Instagram

Foto: ekrānuzņēmums no recipestall/ Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas