Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ideja svētku galdam – "Sarkanā samta" mafini ar aveņu pildījumu un baltu krēma cepurīti

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Latvijas valsts svētku galdu var veidot ne tikai ar tradicionālām uzkodām, bet arī ar modernām, skaistām un simboliskām desertu idejām. Viena no visiespaidīgākajām un ērtāk pagatavojamajām ir "Sarkanā samta" (Red Velvet) mafinu recepte, kas izceļas ar košu sarkanu mīklu, baltu krēma cepurīti un skābeni saldu pildījumu.

Krāsu kompozīcija pati par sevi veido Latvijas karoga motīvu, tāpēc šie mafini lieliski iederēsies gan svētku galdā, gan skolā, darbavietā vai ģimenes pasākumā. Recepte ir vienkārša, viegli izpildāma un piemērota arī tiem, kuri retāk cep kūkas – atliek sekot soli pa solim.

Sastāvdaļas (12 mafinu formām):

Mīklai:

  • 250 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 120 ml kefīra vai paniņu
  • 120 ml augu eļļas
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. baltā etiķa
  • 1 tējk. kakao
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Sarkanais pārtikas krāsvielas gels

Pildījumam:

  • 150 g aveņu ievārījuma vai biezeņa
  • 1 tējk. kartupeļu cietes (ja nepieciešams sabiezināt)

Baltajam krēmam:

  • 250 g auksta krēmsiera
  • 120 g mīksta sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • aveņu pulveris, sarkanā samta drupačas (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Bļodā saputo olas ar cukuru līdz gaisīgai masai. Pievieno eļļu, kefīru un vaniļu. Soda tiek sajaukta ar etiķi un pievienota masai, lai mīkla kļūtu īpaši viegla un mīksta. Iemaisa sarkano krāsvielu, pēc tam – miltus un kakao. Mīklai jābūt viendabīgai, krēmīgai un izteikti sarkanai.
  2. Aveņu biezeni izberž caur sietu, ja nepieciešams – sabiezina ar nelielu daudzumu kartupeļu cietes. Pildījumam jābūt konsistences ziņā stingram, lai cepot tas neiesūcas mīklā.
  3. Formiņās vispirms lej tējkaroti mīklas, vidū liek aveni un pārklāj ar otru kārtu. Cep 180°C aptuveni 18–20 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj mafiniem pilnībā atdzist.
  4. Saputo sviestu, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un vaniļu. Krēmam jābūt stingram, gludam un baltam. Pirms dekorēšanas to vēlams atdzesēt ledusskapī vismaz 30 minūtes.
  5. Kad mafini atdzisuši, ar konditorejas maisu uzspiež baltu krēma cepurīti. Dekorē ar sarkanā toņa pulveri vai drupačām, veidojot glītu un nepārprotamu krāsu kontrastu.

"Sarkanā samta" mafini ar atsvaidzinošu aveņu pildījumu un krēmīgu baltu cepurīti kļūs par spilgtu svētku galda centru. Šis ir deserts, kas ne tikai garšo, bet arī izskatās svinīgi un simboliski – tieši Latvijas dzimšanas dienai.

Lasi arī!

Recepte: Sarkanbaltsarkanā kūka “Sarkanais samts”

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas