
jushkapadrushka/Instagram
Ja ikdienā esi noguris no ierastajiem ceptajiem vai vārītajiem kartupeļiem, ēdienu blogere Juška Padruška piedāvā svaigu un aromātisku alternatīvu – citronu kartupeļus. Šī recepte ir tik vienkārša, ka noteikti kļūs par tavu jauno mīļāko garnējumu gan svētdienas pusdienās, gan vakariņās pēc darba.
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- 1 dārzeņu buljona kubiņš
- 1 vesels citrons
- Olīveļļa
Pagatavošana:
- Sākumā kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriez daiviņās – kā klasiskus "wedges".
- Juška atklāj savu slepeno sastāvdaļu: "Es ņemu dārzeņu buljona kubiņu, un tieši šis buljons kartupeļiem piedod tik labu garšu, ka nekādas citas garšvielas vai sāli nevajag!"
- Buljonam pievieno sulu no vesela citrona un olīveļļu. Viss kārtīgi izmaisi, līdz iegūta aromātiska, citronīga mērce.
- Sagatavotos kartupeļus ieber cepamtraukā, pārlej ar visu buljona un citrona maisījumu, tad liec cepeškrāsnī uz aptuveni 1 stundu 200 grādos ar ventilatoru.
Pēc stundas virtuvē smaržos kā Vidusjūras saulē. Kartupeļi būs viegli kraukšķīgi no ārpuses, mīksti un sulīgi iekšpusē, ar patīkamu citrona svaigumu un dārzeņu buljona pikantumu.
Lasi arī!
Juškas Padruškas kupātu zupa – vienkārši, sātīgi un ar mājas garšu

jushkapadrushka/Instagram
