
jushkapadrushka/Instagram
Ēdienu blogere Juška Padruška (īstajā vārdā Justīne Dzelkalne) dalījusies ar īpašu recepti, kas viņai vienmēr asociējas ar studiju gadiem un dzīvi kopmītnēs. Viņa atzīst: "Šis bija pirmais ēdiens, ko iemācījos gatavot, kad pārvācos uz kojām. Turklāt tas maksāja tikai vienu eiro."
Ekonomiskais un sātīgais ēdiens sastāv no kartupeļiem ar krēmīgu burkānu–sīpolu mērci, ko viegli pagatavot arī tad, ja virtuves prasmju vēl nav daudz.
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi (ap 5–6 gabaliem)
- 1 burkāns
- 1 liels sīpols
- Eļļa cepšanai
- 1 ēdamkarote miltu
- Piens (ap 300 ml)
- Sāls un citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
- Nomizo kartupeļus, liec katliņā ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un vāri līdz gatavi.
- Kamēr kartupeļi vārās, sarīvē burkānu un smalki sagriez sīpolu.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep dārzeņus līdz tie kļūst mīksti ar viegli brūnganu, kraukšķīgu maliņu.
- Pievieno 1 ēdamkaroti miltu, maisi un apcep vēl 1–2 minūtes.
- Pamazām pielej pienu, nepārtraukti maisot, līdz iegūta krēmīga mērce.
Kad kartupeļi gatavi, nokās tos un pasniedz ar gatavo burkānu–sīpolu mērci.
Lasi arī!
Vienkārši, sātīgi un garšīgi! Juškas Padruškas kabaču un maltās gaļas sautējums vakariņām

jushkapadrushka/Instagram
