
recipebyrosie /Instagram
Rudens sezona nav iedomājama bez ķirbju garšas un siltā kanēļa aromāta. Šie mīkstie mafini apvieno gardu ķirbju pīrāga noskaņu ar vieglu kafijas noti un krēmīgu karameles pildījumu. Tie ir lieliski piemēroti gan svētdienas brokastīm, gan kā īpašs deserts ģimenei.
Biskvīta sastāvdaļas:
- 400 g ķirbju biezeņa (var izmantot arī mājās gatavotu)
- 180 g gaišā cukura
- 120 g augu eļļas
- 200 ml piena
- 1 tējkarote ābolu etiķa
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- ½ tējkarotes sodas
- 2 tējkarotes kanēļa
- šķipsniņa maltā ingvera un muskatrieksta (pēc vēlmes)
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas (var izlaist, ja gatavo bērniem)
Karameles pildījums:
- 3 ēdamkarotes sīrupa (kļavu, agaves vai medus)
- 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta vai karameles krēma
- 1 ēdamkarote izkausētas sviesta vai eļļas
Glazūra:
- 200 g krēmsiera
- 1 ēdamkarote stipras kafijas (var aizstāt ar pienu)
- 3–4 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
- Sajauc pienu ar etiķi un atstāj dažas minūtes.
- Citā bļodā samaisi cukuru, eļļu un ķirbju biezeni. Pievieno piena maisījumu.
- Pievieno visas sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisi līdz viendabīgai mīklai.
- Mīklu sadali mafini formiņās un cep 20–25 minūtes, līdz tie ir zeltaini un gatavi.
- Kad mafini atdzisuši, izgriez tiem vidu un iepildi ar karameļu maisījumu.
- Glazūrai saputo krēmsieru ar pūdercukuru un kafiju (vai pienu). Uzsmērē to uz mafiniem.
Ja gatavo bērniem, kafiju var aizstāt ar karameļu vai vaniļas ekstraktu. Mafini garšos vislabāk nākamajā dienā – kad garšas būs savilkušās un mīkla kļuvusi vēl maigāka.
Lasi arī!
VIDEO RECEPTE: ideālās Elmāra Taņņa pankūkas
Ābolkūkas brokastu bļoda – vienkārši un gardi

recipebyrosie /Instagram
