Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Krēmīgā ķirbju zupa ar ingveru — rudens vakaru mīļākā maltīte

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Kad aiz loga kļūst vēsāks un dienas kļūst īsākas, uz galda gribas ko siltu un sātīgu. Tieši tad talkā nāk ķirbis – dārzenis, kas rudens virtuvē ieņem goda vietu. No tā var pagatavot veselīgu, krēmīgu un viegli pikantu zupu, kas sasildīs un dos enerģiju tumšajiem vakariem.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 200 ml kokosriekstu piena (var izmantot arī lieso saldo krējumu)
  • šķipsniņa čili pulvera vai kajēnas piparu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus – ķirbi, burkānu un sīpolu sagriež gabaliņos. Ķiploku sasmalcina.
  2. Apcep sīpolu, ķiploku un ingveru olīveļļā, līdz rodas patīkams aromāts.
  3. Pievieno ķirbi un burkānu, aplej ar buljonu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  4. Sablendē zupu ar rokas blenderi līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
  5. Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa, piegaršo ar sāli, pipariem un čili.
  6. Pasniedz karstu, pārkaisot ar ķirbju sēklām vai svaigiem zaļumiem.

Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga – ķirbis bagātīgs ar šķiedrvielām un vitamīniem, ingvers stiprina imunitāti, bet kokosriekstu piens piešķir maigu krēmīgumu.

Lasi arī!

Recepte: Tomātu krēmzupa ar garnelēm

Ideja ātrām pusdienām – krēmīga vistas un brokoļu pasta

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas