
Foto: Pexels
Kad aiz loga kļūst vēsāks un dienas kļūst īsākas, uz galda gribas ko siltu un sātīgu. Tieši tad talkā nāk ķirbis – dārzenis, kas rudens virtuvē ieņem goda vietu. No tā var pagatavot veselīgu, krēmīgu un viegli pikantu zupu, kas sasildīs un dos enerģiju tumšajiem vakariem.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 500 g ķirbja mīkstuma
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera
- 500 ml dārzeņu buljona
- 200 ml kokosriekstu piena (var izmantot arī lieso saldo krējumu)
- šķipsniņa čili pulvera vai kajēnas piparu
- sāls un pipari pēc garšas
- 1 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana:
- Sagatavo dārzeņus – ķirbi, burkānu un sīpolu sagriež gabaliņos. Ķiploku sasmalcina.
- Apcep sīpolu, ķiploku un ingveru olīveļļā, līdz rodas patīkams aromāts.
- Pievieno ķirbi un burkānu, aplej ar buljonu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Sablendē zupu ar rokas blenderi līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
- Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa, piegaršo ar sāli, pipariem un čili.
- Pasniedz karstu, pārkaisot ar ķirbju sēklām vai svaigiem zaļumiem.
Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga – ķirbis bagātīgs ar šķiedrvielām un vitamīniem, ingvers stiprina imunitāti, bet kokosriekstu piens piešķir maigu krēmīgumu.
Lasi arī!

Foto: Pexels
Šī raksta tēmas
