Ir lietas, ko nevar nopirkt nevienā veikalā – piemēram, māju smarža, kad pannā čurkst kartupeļu pankūkas. Tieši šādas pankūkas vislabāk garšo Mārtiņam Sirmam – vienkāršas, siltas un ar mīlestību ceptas, kā viņa sieva to dara jau gadiem. Rupji rīvēti kartupeļi, sīpola asumiņš un zeltaini brūna maliņa – tā ir bērnības garša, kas satiekas ar šodienas steigu.
Nepieciešams (visu nepieciešamo meklē veikalā RIMI):
- Kartupeļi;
- Sīpols;
- Olas;
- Kviešu milti;
- Eļļa pankūku cepšanai;
- Sāls.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un nomazgā. Sarīvē tos uz rupjākās rīves tā, lai kartupeļu skaidiņas būtu pēc iespējas garākas.
Sīpolu vai nu smalki sagriež vai arī sarīvē.
Kartupeļiem un sīpoliem pievieno olu, visu samaisa viendabīgā masā.
Kartupeļi masai nospiež lieko šķidrumu. Ja masa ir neviendabīga, nedaudz pievieno miltus un kārtīgi samaisa.
Uz pannas lej eļļu un to kārtīgi uzkarsē.
Kartupeļu masu ņem plaukstā, izspiež lieko šķidrumu un liek cepties uz pannas tādas. Neuztraucies – pankūkas nesanāks kā bumbiņas.
Kad pankūkām apakša brūna, tās ar virtuves lāpstiņu nedaudz saplacina un apgriež uz otru pusi.
Ja pankūkas šķiet nedaudz par eļļainu, tās nosusina uz virtuves dvielīša.
Gatavās pankūkas apber ar sāli un bauda gardu muti!
Ja tev radās kādas neskaidrības par gatavošanas procesu – skaties video!
Taču, ja vēlies smelties vēl kādas idejas no Dr. Sirmā, pievērs uzmanību šiem:
Ramen bļoda dvēselei – Dr. Sirmā padomi, kas jāņem vērā ceļā uz to
Dr. Sirmais atbild: kā vīrietim iemācīt ēst dārzeņus?
Lielisku garšu buķete – cepti griķi ar dārzeņiem un riekstiem

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play
