Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pikanta, sildoša un viegli pagatavojama – Gochujang zupa īstiem garšu mīļotājiem

jushkapadrushka/Instagram

jushkapadrushka/Instagram

Ēdienu blogere Juška Padruška savos sociālajos tīklos dalījusies ar recepti, kas noteikti iepatiksies visiem āzijas garšu cienītājiem – pikantā Gochujang zupa ir sildoša, aromātiska un vienkārši pagatavojama pat aizņemtā darba dienā.

Šī korejiešu virtuves iedvesmotā zupa ir īpaša ar savu dziļo, viegli saldeni aso garšu, ko piešķir gochujang pasta un sezama eļļa, savukārt dārzeņi un tofu to padara vieglu, bet sātīgu.

Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daivas
  • 2 cm ingvera gabaliņš
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas
  • 1 liela ēdamkarote gochujang pastas
  • 1 litrs ūdens
  • 1 buljona kubiņš
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • Samyang asā mērce – pēc gaumes
  • ½ kabacis
  • 1 burkāns
  • 4 lielas šampinjonu sēnes
  • 180 g tofu
  • 4 olas
  • Sāls pēc garšas
  • Vārīti rīsi pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē sezama eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un ingveru, un apcep līdz vieglai zeltainai krāsai. Tad liek klāt sagrieztu kabaci, burkānu, sēnes un tofu, un ļauj visam kopā nedaudz apcepties.
  2. Pēc tam pievieno ūdeni, buljona kubiņu un gochujang pastu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj zupai vārīties apmēram 2 minūtes. Tad pielej sojas mērci un, ja vēlas asāku garšu, arī Samyang mērci.
  3. Beigās pievieno olas. Tās viegli iemaisa verdošajā zupā un pavāra aptuveni 1 minūti, lai dzeltenums paliktu mīksts.

Zupu pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem un, ja vēlas, pārkaisa ar nedaudz sezama sēklām vai svaigiem lociņiem.


Lasi arī!

Mārtiņa Sirmā mīļākās kartupeļu pankūkas – tā, kā cep viņa sieva

Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu

jushkapadrushka/Instagram

jushkapadrushka/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas