
paolafreeman/Instagram
Fitnesa trenere un grāmatu autore Paula Freimane savā "Instagram" profilā dalījusies ar vienkāršu, veselīgu un gardu "woka" ēdiena recepti, kas piemērota divām personām. Šis ēdiens apvieno kraukšķīgus dārzeņus, sulīgu vistas fileju un aromātisku mājās gatavotu mērci, radot ideālu maltīti ikvienam, kas vēlas ātri pagatavojamu un barojošu ēdienu.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
Mērcei:
- 30 g sojas mērces (ar samazinātu sāls daudzumu)
- 10 g medus
- 50 g tomātu mērces (bez pievienota cukura)
- 1 liela vai 2 mazas ķiploka daiviņas
- 1 laims (rīvēta miziņa no vesela laima un sula no 1/2 laima)
"Wokam":
- 250 g vistas filejas
- 100 g rīsu nūdeles
- 300 g dārzeņu pēc izvēles (piemēram, 100 g brokoļu, 100 g paprikas, 100 g "pak čoi" kāpostu)
Pagatavošana:
- Bļodiņā sajauc sojas mērci, medu, tomātu mērci, piespied ķiploka daiviņu, pierīvē laima miziņu un izspied sulu no puses laima. Sajauc un liec malā.
- Dārzeņus un vistas fileju sagriez vienādās garenās strēmelītēs. Sakarsētā pannā ar nelielu daudzumu olīveļļas apcep dārzeņus 2–3 minūtes, lai tie paliek kraukšķīgi, bet vēl pusgatavi. Noņem no pannas.
- Atkal sakarsē pannu ar olīveļļu un uz vidējas temperatūras apcep vistas fileju. Pievieno garšvielas pēc izvēles, izņemot sāli, jo mērcē tā jau ir pietiekami.
- Kad vistas fileja gatava, pievieno dārzeņus un visu nedaudz apmaisītu turpini karsēt.
- Pagatavo rīsu nūdeles atbilstoši norādījumiem uz paciņas. Kad gatavas, noskalo remdenā ūdenī, lai nūdeles nesalīp.
- Nūdeles liek pannā pie vistas un dārzeņiem, pārlej ar woka mērci un visu kārtīgi samaisi uz vidējas uguns.
Pasniedz ar sezama sēkliņām un svaigu laima daiviņu — gardi un ātri gatavs!
Lasi arī!
Recepte: Fritatta ar sēnēm un šķiņķi Kaspara Daugaviņa gaumē
Ideāli vasarai! Atsvaidzinoša makaronu recepte ar citronu, baziliku un ķirštomātiem

paolafreeman/Instagram
