
Foto: Pinterest
Ja meklē viegli pagatavojamu, bet vienlaikus gardu uzkodu vai piedevu, šie kraukšķīgie "smashed" jeb "saspiestie" kartupeļi būs lieliska izvēle. Tos gatavot ir vienkārši – vispirms kartupeļus novāra, tad saspaida un apcep krāsnī, lai iegūtu zeltainu garoziņu. Īpašu garšu tiem piešķir sviests ar garšvielām un rīvēts siers.
Sastāvdaļas:
- 1 kg mazu kartupeļu (vēlams ar mizu)
- 3 ēd.k. sviesta
- 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas vai izspiestas)
- 1 tējk. sāls
- ½ tējk. svaigi malti melnie pipari
- ½ tējk. paprikas pulvera (vai citas iecienītas garšvielas)
- 50 g cieta siera (piem., Čedara vai Parmezāna), smalki rīvēta
- svaigi garšaugi pasniegšanai (piemēram, pētersīļi vai dilles)
Pagatavošana:
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek katlā ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un vāra, līdz tie ir mīksti (ap 15–20 minūtēm).
- Nokāš un ļauj kartupeļiem nedaudz apžūt.
- Kartupeļus izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar glāzes dibenu vai dakšiņu katru kartupeli viegli saspaida, lai tie kļūst plakani, bet saglabā formu.
- Nelielā bļodā samaisa izkausētu sviestu ar ķiplokiem, sāli, pipariem un paprikas pulveri. Ar šo garšvielu sviestu apsmērē katru kartupeli.
- Pārkaisa ar rīvēto sieru.
- Liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā un cep 20–25 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
- Pasniedz karstus, pārkaisot ar svaigiem garšaugiem.
Šie ceptie "saspiestie" kartupeļi ir ideāli gan kā piedeva gaļas vai zivju ēdieniem, gan arī kā patstāvīga uzkoda draugu kompānijā.
Lasi arī!
Klasiskā taizemiešu zupa Tom Yum: recepte
Gaileņu krēmzupa – rudens garšas pilnbriedā

Foto: Pinterest
Šī raksta tēmas
