
edamskaisti/Instagram
Vai esi mēģinājis saldumu, kurā galvenā sastāvdaļa ir… kabacis? Kabaču braunijs ir ne tikai neticami sulīgs, bet arī gards veids, kā izmantot sezonas dārzeņus mazliet neierastāk. Receptē nav nepieciešams daudz sastāvdaļu, un tā noteikti patiks gan saldummīļiem, gan tiem, kas vēlas desertā ielikt arī kaut ko veselīgāku. Ar recepti savā "Instagram" kontā "ēdamskaisti" padalījusies ēdienu blogere Māra Ziemele.
Sastāvdaļas:
- 250 g kabača vai cukini
- 80 g cukura
- 75 ml eļļas
- 50 ml piena
- 1 ola (pēc izvēles – var nelikt)
- 120 g miltu
- 35 g kakao pulvera
- ½ tējk. sodas
- ½ tējk. cepamā pulvera
- ~100 g šokolādes (tumšā vai piena – pēc gaumes)
Pagatavošana:
- Sarīvē kabaci, pievieno eļļu, cukuru, pienu, olu un visu rūpīgi samaisi.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao, sodu un cepamo pulveri.
- Sausās sastāvdaļas iecilā kabača masā un samaisi viendabīgā masā.
- Mīklu ielej cepešpannā, pārber pusi no šokolādes un cep 175°C temperatūrā apmēram 30–35 minūtes.
- Kad braunijs izcepts, garnē ar atlikušo šokolādi, kamēr tas vēl silts.
Rezultāts? Mīksts, bagātīgs, šokolādīgs deserts ar nelielu kabača noslēpumu, ko pat bērni nepamanīs.
Lai labi garšo!
Lasi arī!
Recepte: Veselīgs pankūku pīrāgs
VIDEO Recepte: Atvēsinošs un gardais Dubaijas šokolādes smūtijs – ātri un vienkārši!

edamskaisti/Instagram
