
Piparkūkas, Photo by Angela M. on Unsplash
Ja vien neesi neizmērojams piparkūku fanāts, kas no tām var pārtikt katru dienu, visai iespējams, ka Tev no Ziemassvētkiem un iepriekšējā gada aizvadīšanas joprojām pāri palikušas piparkūkas. Pavisam iespējams, ka tās jau ir sacietējušas, bet roka neceļas šos cepumus vienkārši likvidēt. Un nevajag arī, jo no tām vari pagatavot izcilu desertu – piparkūku kārtojumu, kuru ēdot ātri vien pāri palikušās piparkūkas tiks notiesātas!
Nepieciešams:
- 400-500 g piparkūku
- 250 g Mascarpone krēma
- 200 ml saldā krējuma
- Cukurs pēc garšas, var pievienot arī vaniļas cukuru
- Saldētas ogas, piemēram, dzērvenes (var izmantot svaigu granātābolu)
Pagatavošana:
Sadrupina, sasmalcina, sarīvē piparkūkas – pēc vēlēšanās.
Saldo krējumu saputo, pēc tam tajā iemaisa mascarpone sieru un cukuru. Garšas dažādībai var iemaisīt arī magones vai apgrauzdētas auzu pārslas.
Trauciņos vai glāzēs kārtām liek piparkūkas un krēmu. Pa virsu izkārto granātābola sēkliņas vai saldētas ogas.
Ja ir saldētas brūklenes, dzērvenes, mellenes vai citas ogas, tās var saberzt ar cukuru un arī likt kā kārtu starp piparkūkām un krēmu.
Gardāks šis deserts būs nedaudz pastāvējis. Tad piparkūkas būs uzsūkušas mitrumu no pārējām sastāvdaļām.
Lasi arī:
- Recepte: vieglie grieķu salāti
- Viegli pēcsvētku salāti, kas neradīs smaguma sajūtu vēderā
- Labākās pēcsvētku pusdienas paģiru mazināšanai

Piparkūkas, Photo by Angela M. on Unsplash