
Foto: Pexels
Rudens dienai piestāv kas mazs, salds, lēts un vēl pie tam veselīgs. Turklāt pagatavot to ir tik vienkārši, ka aizņems vien dažas minūtes – lieliski piemērots gan straujajam skolas režīmam, gan mierīgām brīvdienām.
Un, jā, šis deserts ir bez glutēna, bez laktozes un bez pievienota cukura (protams, ja nepārkaisīsi ar pūdercukuru). Bet garša – bērniem tiešām patīk, pārbaudīts divreiz.
Sastāvdaļas:
- 1 banāns
- 2 olas
- Graudains proteīna biezpiens
- ½ tējkarote cepamo pulveris
Pēc garšas iekšā vari pievienot mellenes, avenes vai pat šokolādes gabaliņus – izvēlies pats, kas garšo vislabāk.
Pagatavošana:
- Banānu saspaidi bļodā.
- Pievieno olas, biezpienu un cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisi.
- Mīklā iecilā ogas vai šokolādi.
- Liek veidnēs un cep 180 grādos ~35 minūtes.
Ja gribas, lai kēksiņi skaistāk paceļas un iegūst kraukšķīgu garoziņu, mīklai pievieno mazliet mandeļu miltus.
Rezultāts – silti, gaisīgi, veselīgi banānu kēksiņi, kas garšos gan lieliem, gan maziem. Perfekts našķis pie tējas krūzes rudens vakarā.
Lasi arī!

Foto: Pexels
