
pipars.lv/Instagram
"Mac and cheese" jeb makaroni ar sieru ir viens no iecienītākajiem komforta ēdieniem pasaulē, bet šoreiz tam pievienots neliels pavērsiens – tuncis. Šī kombinācija padara maltīti ne tikai krēmīgu un gardu, bet arī sātīgu, ar papildu olbaltumvielu devu. Ēdiens ir vienkāršs pagatavošanā, un ar to tiks galā pat iesācējs virtuvē. Ar šo recepti sociālajos tīklos padalījies ēdienu blogeris Pipars (īstajā vārdā Rojs Puķe).
Sastāvdaļas:
- 150 g pasta
- 160 g tuncis savā sulā
- 500 g piens
- 250 g siers (dažāds pēc izvēles)
- 1 ēd. k. svaigais siers
- Garšvielas, sāls
Pagatavošana:
- Karstumizturīgā formā kārto sieru (piemēram, 150 g mocarellas un 100 g gouda šķēlēs), pievieno pastu, garšvielas un svaigo sieru.
- No tunča notecina šķidrumu, pievieno pastai un pārlej ar pienu. Visu rūpīgi apmaisa.
- Liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 30 minūtēm.
- Tad vēlreiz apmaisa un cep vēl 30 minūtes.
Lasi arī!
Ātra un viegla rudens vakariņu recepte – krēmīgi sautēti dārzeņi ar vistas fileju
Cepts lasis ar dārzeņiem un citronu – veselīgas un gardas vakariņas

pipars.lv/Instagram
