Šis citronu un jogurta deserts ir atsvaidzinoša, viegla un veselīgāka alternatīva klasiskajai siera kūkai. Ar maigu krēmīgumu no maskarpones un grieķu jogurta, vieglu citrusaugļu skābumu un ļoti nelielu cukura daudzumu – tas ir saldums, kurā var baudīt bez sirdsapziņas pārmetumiem. Recepti piedāvā uztura un fitnesa trenere Madara Meiere.
Nepieciešams:
- 170g bezcukura cepumi;
- 100g sviests;
- 1 ēdamkarote kokosriekstu cukurs;
- 170g Mascarpone;
- 180g grieķu jogurts;
- 2 citronu sula;
- 2 olas istabas temp + 1 olu dzeltenums;
- 1 ēdamkarote kokosriekstu cukurs;
- zemenes dekorēšanai.
Pagatavošana:
Sablendē cepumus līdz rīvmaizes konsistencei.
Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa.
Pievieno kokosriekstu cukuru un samaisa.
Uzkarsē krāsni līdz 150°.
Cepamajā traukā liec cepamo papīru un gatavo cepumu masu (atstāj maliņas uz augšu, lai vari ieliet jogurta masu).
Cep 8 minūtes. Kad gatavs, ņem ārā un uz brīdi noliec, kamēr gatavo pildījumu.
Maskarponi sablendē līdz viendabīgai masai. Pievieno jogurtu un dari to pašu.
Pievieno citronu sulu, olas un sablendē. Pievieno cukuru, sablendē līdz viendabīgai masai.
Lej masu uz cepumu pamatnes.
Cep 38 minūtes 150°.
Atdzesē. Dekorē ar ogām un liec ledusskapī uz 3–4 stundām līdz diennaktij.
Ja nu vēlies ko saldāku, izmēģini šīs kūkas:
Pasakains gardums – svaigā šokolādes un ķiršu kūka
Garšu eksplozija – kanēļa un medus siera kūka
VIDEO RECEPTE: Elīnas Didrihsones recepte – supersalda kokosriekstu siera kūka

Foto: ekrānuzņēmums no madara.meiere/Instagram
