
Foto: eliinakrisjane/ Instagram
Rudens ir īstais laiks, kad uzņemt dabas sniegtos vitamīnus, lai sagatavotu savu imūnsistēmu garajai ziemai. Pavisam viegls veids, kā uzņemt dabas spēku, ir uzkost ik pa laikam dzērvenes. Taču, kā jau zināms – tās nav tās saldākās ogas. Lai tomēr šīs ogas būtu tavā ikdienā, izmēģini pagatavot dzērvenes cukurā – tās būs kā lielisks našķis! Ar recepti savā Instagram dalījusies Elīna Krišjāne.
Pagatavošana:
- 1 glāze lielogu dzērvenes;
- 1 glāze cukurs;
- 1 glāze ūdens;
- smalkais cukurs ogu apviļāšanai.
Pagatavošana:
1. Ogas noskalo un liek uz virtuves dvieļa nožāvēties.
2. Pagatavo cukura sīrupu. Lej katliņā ūdeni, pievieno cukuru un karsē uz vidējas liesmas līdz cukurs izkusis. Neuzvāra! Ogas ber sagatavotajā sīrupā, vāku virsū un liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 5 stundām. Sīrupā izmērcētas ogas nebūs tik skābas.
3. Izmērcētās ogas liek uz virtuves restītēm apmēram 1 h , lai notek liekais sīrups.
4. Traukā ber smalko cukuru. Noteikti neber visas odziņas uzreiz cukurā. Ogas no visām pusēm apviļā smalkajā cukurā un liek uz cepamā papīra vēl apmēram 1 h nožūt.

Foto: eliinakrisjane/ Instagram
