Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Zemeņu un matčas kēksiņi – ideāla garšu kombinācija!

Foto: ekrānuzņēmumi no millsandbuns/Instagram

Foto: ekrānuzņēmumi no millsandbuns/Instagram

Ja esi matčas tējas cienītājs un mīli zemenes, tev noteikti jāpamēģina šie gardie kēksiņi! Šis salikums ir īsta garšas bumba – atsvaidzinoša, nedaudz rūgtena zaļās tējas nots ar saldajām, sulīgajām zemenēm. Kēksiņi ir lieliski piemēroti brokastīm vai kā kārums pie tējas tases.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes matčas pulvera;
  • 60 ml silta ūdens;
  • 120 g cukura;
  • 100 g sviesta;
  • 50 g jogurta;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 1 ola;
  • 200 g miltu;
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera;
  • Šķipsniņa sodas (apm. 1/8 tējk.);
  • 125 g zemeņu (sagrieztas gabaliņos);
  • 30 ml piena.

Pagatavošana:

Sajauc matčas pulveri ar siltu ūdeni, līdz veidojas viendabīga masa. Noliek malā.

Bļodā saputo cukuru ar izkausētu sviestu, pievieno jogurtu un vaniļu.

Iemaisa olu, rūpīgi samaisa.

Iesijā miltus, cepamo pulveri un sodu – visu kārtīgi samaisa.

Iemaisa matčas maisījumu un uzmanīgi iecilā zemenes.

Pievieno pienu un vēlreiz uzmanīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu.

Pilda mīklu kēksiņu formiņās, virspusē liek vēl dažus zemeņu gabaliņus.

Cep 180°C temperatūrā 18–20 minūtes, vai līdz kociņš, iedurts kēksiņa vidū, iznāk tīrs.


Izmēģini arī:

Ātri un veselīgi: Madaras Martini proteīna beigeli brokastīm un uzkodām

Vegānā rabarberu un zemeņu drumstalmaize – novērtē pat Fredis

Foto: ekrānuzņēmumi no millsandbuns/Instagram

Foto: ekrānuzņēmumi no millsandbuns/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas