Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Ātrie kraukšķīgie mazsalītie gurķīši

Gurķi, foto by krzys16, pixabay.com

Ātri pagatavojami mazsālītie gurķi, kas būs liekami galdā jau pēc pāris stundām un būs kraukšķīgi.

Recepte gaužām vienkārša.

Katliņā vai kādā sev ētrāk traukā saliek iekšā nomazgātus gurķus (vēlams īsos), pa starpu liekot dilles, ķiploku daiviņas, uppeņu lapas. Kad gurķi salikti traukā, tad nepieciešams novērtēt trauka tilpumu, lai sagatavotu sālījumu. Ja esi ķiploku cienītājs, tad liekot starp gurķiem, tos var nežēlot, bet ielikt vairāk.

Uz 1 litru ūdens nepieciešama 1 ēdamkarote cukurs un 2 ēdamkarores sāls, ko pirms tam uzvāra atsevišķā traukā.

Kad sālikums uzvārīts, tad verdošu to lej virsū saliktiem gurķiem tā lai tas apņem tos visus. Un gatavs.

Kamēr trauks ar gurķiem ir karsts, to atstāj istabas temperatūras telpā, kad trauks atdzisis, tad to eliek ledusskapī.

Labu apetīti - gurķi jau pēc pāris stundām ir gatavi un liekami galdā - kraukšķīgi un gardi!

Vēl gardas receptes:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...