Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Ceptas banānu laiviņas – deserta recepte

Ceptas banānu laiviņas, foto - Pinterest

Ceptas banānu laiviņas, foto - Pinterest

Kad veikalā aktīva banānu sezona, tad būtu grēks nepagaršot šo neparasti garšīgo desertu – ceptas banānu laiviņas! Šis ir ātri un superviegli pagatavojams deserts, kas ļauj garšas variāciju fantāzijām vaļu, jo garšas var kombinēt un veidot, kādu vien pats vēlies.

Nepieciešams:

  • Banāni
  • Piedevas pēc izvēles – šokolādes, saldējums, rieksti, kļavu sīrups, karamele, sukādes un viss cits, ko sirds kāro.

Pagatavošana:

Banānus kārtīgi nomazgā, Uzmanīgi iegriež gareniski banānam pa vidu, to nedaudz atlauž, lai veidotu vietu pildījumam. Pildījumam var izpausties pēc visas savas patikšanas un eksperimentētājs dotībām. Piedāvājam dažus pildījuma variantus:

  • Tikai šokolāde, gabaliņi vai skaidiņas
  • Lazdu rieksti un kļavu sīrups
  • Zefīri jeb maršmelovi
  • Ābolu kubiciņi un kanēlis, medus
  • Kokosrekstu skaidiņas un mandeļu skaidiņas

Banānus katru ietin folijā, atstājot augšpusi vaļā (šajā gadījumā panna būs jāpārsedz ar foliju) vai ietīt pilnībā (jārēķinās, ka, ja pildījums lipīgs, tas var daļēji pielipt pie folija). Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 – 180 grādos, vidēji 10 – 15 minūtes.

Karsti ceptos banānus pasniedz ar saldējumu, putukrējumu, dažādiem sīrupiem.

Izmēģini arī citus lieliskus desertus:

· 3 lieliskas deserta receptes - eklēri, šokolādes fondants, panna cota

· Deserts burciņā: ļoti garšīga recepte

· Deserts svētku galdam - tiramisu

· Uz mēles kūstoši cepti āboli ar gardu pildījumu

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...