Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Dzidra vistas zupa: lētā recepte

Pixabay.com/

Pixabay.com/

Šai dzirdās vistas zupas receptei būs nepieciešams:

  • Vistas gaļa - daudzums atkarīgs no tā, cik gaļīgu gribat zupu (mēs parasti izvēlamies muguras daļu, jo muguras daļa maksā maz, bet zupā gaļas ir pieteikoši)
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • Smalkie makaroni
  • Pētersīļi vai lociņi
  • Puvars
  • 1 lauru lapa
  • pipari
  • sāls
  • ūdens

Recepte, kas ļaus pagatavot dzidru vistas zupu

  1. Uzvāri ūdeni un liec vārīties vistu. Pievieno lauru lapu, piparus un nedaudz sāli;
  2. Ļauj vistai kārtīgi pavārīties (stundu kā minimums), ik pa laikam pielejot klāt nedaudz ūdens;
  3. Kad vista jau gandrīz gatava pievieno sīpolu un ripiņās sagrieztus burkānus;
  4. Kad burkāni pavārījušies izņem vistu un pievieno makaronus (šeit var likt jebkādus makaronus, pirms tam tos sadauzot nedaudz mazākos gabaliņos) ;
  5. Pievieno vēl sāli, ja tas nepieciešams;
  6. Sagriez vistu mazākos gabaliņos un, kad makaroni gandrīz gatavi, atkal liec katlā. Pievieno sagrieztu puravu un atstāj vēl uz 10 minūtēm zupu uz uguns;
  7. Gatavo zupu pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai lociņiem.

Lai labi garšo!