Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ķirbju ievārījums ar dzērvenēm: recepte veselīgam našķim

Ķirbju ievārījums (Image by Bruno /Germany from Pixabay)

Ķirbju ievārījums (Image by Bruno /Germany from Pixabay)

Kad ķirbju un dzērveņu laiks sācies, viena no receptēm, kas noteikti jāizmēģina, un našķis, ar ko jāpapildina ziemas krājumi, ir ķirbju ievārījums. Ņemot vērā ievārījuma sastāvu, tas ir vitamīniem bagāts, tāpēc to bieži lieku klāt tējai vai siltam ūdenim. Tas ir arī triks, kā “iemānīt” ķirbi tiem, kuri to neēd.

Ievārījumam vajadzēs:

  • 1 kg ķirbja;
  • 1 kg dzērvenes;
  • 500 gr cukura;
  • Šķipsniņa vaniļas cukura.

Ķirbju ievārījuma recepte:

  1. Sagatavo ķirbi: nomazgā, nomizo, sagriez daivās, izņem mīkstumu, attīri to no sēklām un sagriez mazos gabaliņos;
  2. Dzērvenes pārlasi un noskalo zem tekoša ūdens;
  3. Ķirbi un dzērvenes liec katlā, pieliec klāt cukuru un vāri, līdz ievārījums gatavs;
  4. Pašās beigās pievieno šķipsniņu vaniļas cukura;
  5. Karsto ievārījumu lej izkarsētās burkās un tās aizvāko.

Pagatavo ziemai arī šos gardumus:

Ķirbju ievārījums (Image by Bruno /Germany from Pixabay)

Ķirbju ievārījums (Image by Bruno /Germany from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas