Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Krāsnī cepta forele: gardēžu recepte

Image by RitaE from Pixabay

Image by RitaE from Pixabay

Uzrakstīju nosaukumā "Krāsnī cepta forele" un mutē sariesās siekalas. Zivju ēdienu cienītāji zina, ka nekas nevar būt vienkāršāk pagatavojams kā krāsnī cepta zivs (mūsu gadījumā – forele). Ļauj vīram doties makšķerēt un gaidi viņu mājās ar foreli, lai jau vakarā abi varat mieloties ar šo gardumu.

Kas šai receptei būs nepieciešams?

  • 1 liela forele (ap 700 gr, izķidāta, bez galvas)
  • 1 mazs sīpols
  • 1 citrons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Gabaliņš sviesta
  • Sāls, pipari
  • Alumīnija folija

Krāsnī ceptās foreles recepte

  1. Uz cepeškrāsns paplātes izklāj alumīnija foliju un liec uz tās foreli;
  2. Iemasē forelē kārtīgi no visām pusēm sāli un piparus;
  3. Sagriez daiviņās sīpolu, citronu un ķiploka daiviņas un pildi ar tām foreles vēderu. Zivs virspusē uzliec sviesta gabaliņu;
  4. Pāri zivij pārklāj foliju, tā, lai tā ir pilnīgi paslēpta, un liec cepeškrāsnī cepties uz 220 grādiem aptuveni 30 minūtes;
  5. Noņem virsējo folija kārtu un atstāj foreli vēl uz 10 minūtēm krāsnī (bet ne ilgāk, citādi tā paliks sausa).

Tas arī viss. Tavas gardās, bet tik ļoti vienkārši pagatavojamās vakariņas ir gatavas. Mums ar 1 foreli parasti pietiek 2 ēdājiem.

Labu apetīti!