Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

“Našķoties” Zanes dubultās šokolādes pīrāgs. Izmēģini!

Ik sestdienas rītu populārā ēdienu blogere un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa rosās televīzijā sievietēm “STV Pirmā!” un savā kulināras raidījumā iedvesmo skatītājus jaunām garšas virsotnēm. Lūk, vienkāršs, gaisīgs un ātri pagatavojams deserts tiem, kuri nealkst visu dienu darbināt cepeškrāsni un rosīties virtuvē.

Sastāvdaļas:

Šokolādes pamatnei:

  • 260 g miltu
  • 160 g auksta sviesta
  • 120 g cukura
  • 80 g mandeļu miltu
  • 30 g izkausētas piena šokolādes
  • 50 g olu
  • 15 g kakao pulvera
  • 4 g sāls
  • 5 g vaniļas pastas

Pīrāga pildījumam:

  • 300 g tumšās šokolādes (ar kakao saturu vismaz 52%)
  • 400 g saldā krējuma ar tauku saturu 35%
  • 200 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 4 olu baltumi
  • 50–70 g sasmalcinātu un apgrauzdētu mandeļu dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Vispirms pagatavo pamatni – visas sausās sastāvdaļas kopā ar sviestu sajauc drupačveidīgā masā, pievieno izkausētu šokolādi, samaisa, tad pievieno olas, un mīklu kārtīgi samīca.

2.Mīklu ietin pārtikas plēvē, tad atdzesē ledusskapī vismaz stundu.

3.Mīklu izrullē un ieklāj 24 cm diametra tartes formā, to liek līdz 160 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 17 – 20 minūtes, pēcāk pilnībā atdzesē.

4.Pagatavo pildījumu – vienā bļodā ber sasmalcinātu šokolādi, pievieno sviestu, bļodu liek karsta ūdens peldē un, ik pa brīdim apmaisot, tās saturu izkausē, tad masu noliek malā nedaudz atdzist.

5. Otrā bļodā ber cukuru, pievieno olu baltumus, un arī šo bļodu liek karsta ūdens peldē un maisot karsē apmēram 4–5 minūtes, līdz cukura graudiņi izkusuši, tad masu kuļ ar mikseri 4–5 minūtes, līdz izveidojušās stingras putas.

6.Vēl citā bļodā lej saldo krējumu, un arī to sakuļ stingrās putās.

7. Iepriekš pagatavotajā šokolādes masā iecilā olbaltumus, tad pievieno un iecilā pusi putukrējuma, pēc tam atlikušo pusi, taču svarīgi ir sastāvdaļas nepārmaisīt, lai pildījums saglabātu gaisīgumu.

8. Pīrāga pildījumu izlīdzina tartes pamatnē, augšpusē izveidojot tādu kā uzkalniņu, un liek ledusskapī sastingt vismaz uz 2 stundām vai uz nakti.

9. Gatavu pīrāgu dekorē ar sasmalcinātām un apgrauzdētām mandelēm.

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas